Δ. Πικιώνης: Πρόταση για τουρνουά βετεράνων ποδοσφαίρου
Αθλητισμός
08/05/2024

ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΎΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ: Tα προηγούμενα χρόνια με την στήριξη και του καταργημένου πλέον ΔΟΠΑΒΣ ξεκινήσαμε δειλά μια σειρά διοργανώσεων με στόχο να ξεκουνήσουμε τους βετεράνους ποδοσφαίρου από την αδράνεια και την απραξία και να τους ξανακατεβάσουμε στα γήπεδα! Έγιναν 2 πετυχημένες διοργανώσεις κυπέλων ποδοσφαίρου βετεράνων  καθώς και σειρά φιλικών αγώνων οργανωμένων (πχ ΠΑΟΚ ΚΩ –ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ  ή και περιστασιακά όπως το φιλικό με ομάδα από κρουαζιερόπλοιο (στελέχη Αγγλικής εταιριας από Ντουμπάι ) κα.

Με αφορμή την πετυχημένη διοργάνωση YOUTH2024 και στον απόηχο αυτής , διαμορφώνεται μια πρόταση να διοργανωθεί ένα μεγάλο διεθνές  τουρνουά βετεράνων ποδοσφαίρου  που να γίνει θεσμός κάθε τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, στο τέλος τουριστικής σαιζόν όπου οι δουλειές ατονούν, με την συμμετοχή πολλών ομάδων βετερανων και από το εξωτερικό ( πχ από απεναντι Τουρκία-είχαν έρθει το 2010 για τουρνουά και από αλλού! Υπάρχουν διασυνδέσεις και δικές μας και άλλων με μεγάλες ομάδες της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού Αγγλία-Γερμανία κα. Και θα μπορούσαν να ερθουν μεγάλα ονόματα βετερανων του παρελθόντος!

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ηταν εύκολο να ερθουν και ήδη οργανωμένες ομάδες βετεράνων από τα γύρω νησιά  Ρόδου Διαγόρα πχ. , Λέρου, Τήλου, Καλύμνου κα.

Ο αντίκτυπος θα ήταν πολύ θετικός για το νησί μας θα δούλευαν περισσότερο χρόνο κάποιες επιχειρήσεις εστίαση κλπ και όλοι θα πέρναγαν όμορφα όπως στο YOUTH! Οι βετερανοι των τοπικών ομάδων μην έχοντας έξοδα μετακίνησης και διαμονής, δεν θα επιβαρύνονταν τίποτα και ο θεσμός θα λειτουργούσε θετικά στην περαιτέρω συγκρότηση τους!

Οι αγώνες θα μπορούσαν να γίνουν σε διαφορετικά γήπεδα του νησιού-να διασκορπιστούν δηλαδή οι 40- λεπτοι αγώνες θα μπορούσαν να  διεξάγονται με 20λεπτα ημίχρονα με μικρή διακοπή . αντέχουν οι βετεράνοι και 2 αγώνες την ημέρα έτσι!

Παρακαλείσθε όλοι να στείλετε παρατηρήσεις και βελτιώσεις , πάντως να μην αδρανήσουμε ως συνήθως διότι η παρατεταμένη αδράνεια της τελευταίας περιόδου είναι η βασική αιτία για την μειωμένη συμμετοχή στην προσέλευση βετεράνων που παρατηρήθηκε και στο πρόσφατο δίτερμα της Μεγάλης Παρασκευής !

Δημήτρης Πικιώνης