Αλλοδαπή ταξίδευε από Μαστιχάρι προς Κάλυμνο, με μισό κιλό ηρωίνης στο σουτιέν της!
Αστυνομικά
26/11/2021

Για μισό κιλό ηρωίνης που μετέφερε σε δύο συσκευασίες μέσα στον στηθόδεσμό της θα δικαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, 46χρονη αλλοδαπή Αλβανικής καταγωγής, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η αλλοδαπή επρόκειτο να μεταφέρει με τον τρόπο αυτό τα ναρκωτικά στην Κάλυμνο, ωστόσο έγινε αντιληπτή και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, λίγο προτού αναχωρήσει το πλοίο από το Μαστιχάρι!

Για την υπόθεση αυτή, τον Φεβρουάριο του 2018 η 46χρονη Αλβανίδα δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (Μεταβατικό Κω), το οποίο την έκρινε ένοχη για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της μεταφοράς και της κατοχής ναρκωτικών από δράστη μη τοξικομανή, αλλά και για χρήση πλαστού πιστοποιητικού με σκοπό τη διευκόλυνση κίνησης του δράστη.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχη την αλλοδαπή μόνο για τη μία ποσότητα της ηρωίνης και μετέτρεψε την κατηγορία σε απρόσφορη απόπειρα για τη δεύτερη, επιβάλλοντάς της ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκιση 4 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η 46χρονη ωστόσο άσκησε έφεση σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την πρωτόδικη ποινή που της έχει επιβληθεί και η υπόθεσή της προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 46χρονη ξεκίνησε το ταξίδι της με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά έχοντας μαζί της δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 551 γραμμαρίων!

Στις 22 Νοεμβρίου 2016 το πρωί, κατέβηκε στην Κω και άμεσα τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι είχαν προηγουμένως αξιοποιήσει σχετικές πληροφορίες.

Μόλις η 46χρονη μετέβη στο Μαστιχάρι και εξασφάλισε το εισιτήριο για να ταξιδέψει στην Κάλυμνο, την ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί και σε σωματικό έλεγχο που της έκαναν βρήκαν τις δύο συσκευασίες 240 και 311 γραμμαρίων αντίστοιχα ηρωίνης που είχε κρυμμένες στον στηθόδεσμό της!

Επίσης η αλλοδαπή κατείχε μία πλαστή ελληνική αστυνομική ταυτότητα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η 46χρονη Αλβανίδα προσήχθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πηγή: rodiaki.gr