Ο συλληφθείς εντοπίστηκε προχθές στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών, συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 3 Αυγούστου 2017 και είχε καταγγελθεί στο Τμήμα Ασφαλείας του νησιού, αστυνομικοί του οποίου μετά από έρευνες που έκαναν κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τον 35χρονο δράστη (Ρομά) ο οποίος και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της ληστείας σε βάρος των δύο ηλικιωμένων.

Η δίκη του έγινε στις 12 Οκτωβρίου 2021 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατικό Κω), το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ωσεί παρών καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Σε εκτέλεση λοιπόν της απόφασης αυτής, εντοπίστηκε προχθές στην Κω και συνελήφθη.

Το περιστατικό είχε καταγγελθεί στη μία τα ξημερώματα στις 3 Αυγούστου 2017 στο Τμήμα Ασφαλείας του νησιού και σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει  η –τότε- 89χρονη αλλά και η – τότε- 69χρονη συνοδός της, άγνωστος δράστης νωρίτερα χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η 89χρονη άνοιξε και τότε ένας άγνωστος της είπε: «δώσε μου τα λεφτά»!

Η ηλικιωμένη γυναίκα του έδωσε 300 ευρώ, όμως ο δράστης της ζήτησε και άλλα και όταν η 89χρονη δεν του έδωσε τη χαστούκισε! 

Την όλη φασαρία άκουσε η 69χρονη που διέμενε μαζί με την ηλικιωμένη καθώς τη φρόντιζε, η οποία επίσης συναντήθηκε με τον άγνωστο άνδρα. Ο τελευταίος μόλις την είδε την έριξε στο κρεβάτι και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, κατάφεραν στο πλαίσιο αξιολόγησης των στοιχείων της υπόθεσης και στοχευμένων προσαγωγών να εντοπίσουν τον δράστη, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τις δύο γυναίκες.

Πηγή: rodiaki.gr