Νέα μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη με πώληση αυτοκινήτου στο marketplace του facebook, στην Κω
Αστυνομικά
14/06/2023

Την 12η Ιουνίου 2023 και περί ώραν 14:15 καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Κω από έναν 38χρονο ημεδαπό ότι έπεσε θύμα απάτης.
Πιο συγκεκριμένα, την 8η Ιουνίου 2023 είδε αγγελία στο marketplace του facebook για την πώληση ενός αυτοκινήτου από έναν ημεδαπό που έδινε και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Μίλησε μαζί του την 11η Ιουνίου 2023 και αφού τον έπεισε ότι το αυτοκίνητο ήταν διαθέσιμο προς πώληση ζήτησε προκαταβολή ύψους 2.640 ευρώ για να στείλει το αυτοκίνητο από την Σάμο στην Κω, ενώ η συμφωνία ήταν πως με την άφιξη αυτού θα κατέβαλλε ακόμη 4.000 ευρώ.
Ο φερόμενος ως πωλητής του έδωσε έναν λογαριασμό στην Αlpha Bank επ’ ονόματι άλλου για την κατάθεση της προκαταβολής και το θύμα προέβη σε δύο καταθέσεις.
Μίλησε μαζί του, τον διαβεβαίωσε ότι έλαβε τα χρήματα, ότι θα απέστελλε το όχημα αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε.

Καταδίκη για απάτη με πώληση μοτοσυκλέτας στο διαδίκτυο

Ποινή φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για απάτη οχήματος μέσω του internet σε έναν 27χρονο ημεδαπό.
Συγκατηγορούμενή του ήταν πρωτοδίκως μια 38χρονη που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Στον πρώτο αποδίδεται πως στη Ρόδο, στις 12 και 13.10.2017 κάλεσε τηλεφωνικώς (επικαλούμενος ψευδή στοιχεία ταυτότητος και εμφανιζόμενος ως «Φίλιππος Σταθόπουλος») τον εγκαλούντα, ο οποίος είχε αναρτήσει στον διαδικτυακό τόπο car.gr αγγελία πώλησης μιας δίκυκλης μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας του κι αφού συμφώνησαν για την μεταβίβαση και το ύψος του τιμήματος, του παρέστησε ψευδώς ότι είχε ήδη καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα ύψους 3.700 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που ο εγκαλών του είχε υποδείξει, πραγματοποιώντας δύο καταβολές ύψους 3.500 και 200 ευρώ αντίστοιχα, αποστέλλοντας στον εγκαλούντα μάλιστα μέσω της εφαρμογής «viber» φωτογραφίες των φερόμενων ως εκδοθέντων από την Τράπεζα «ATTICA BANK» αποδείξεων των υποτιθέμενων καταβολών.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω ψευδών ισχυρισμών, του κατηγορουμένου, ο οποίος ουδέποτε είχε καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα παρά κατήρτισε τα δύο πλαστά έγγραφα αποδείξεων καταβολών της τράπεζας φωτογραφίες των οποίων απέστειλε στο θύμα, ήταν να πεισθεί ο τελευταίος για την υποτιθέμενη αποπληρωμή και να αποστείλει την δίκυκλη μοτοσυκλέτα του με το πλοίο στον Πειραιά, από όπου την παρέλαβε ο κατηγορούμενος. Πηγή:www.dimokratiki.gr