Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε κατοικίες αθίγγανων στην Κω με προσαγωγές και συλλήψεις!
Αστυνομικά
19/08/2023
Στο αστυνομικό τμήμα και εν συνεχεία στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, με την διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου, τέσσερις αθίγγανοι, με την κατηγορία της Υποβάθμισης Περιβάλλοντος που αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα που ισχύει στην χώρα μας.
 
Κατόπιν αρκετών και επαναλαμβανόμενων, παραβατικών συμπεριφορών και πράξεων κάθε είδους, από αθίγγανους της περιοχής, κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση της αστυνομίας στην περιοχή κόντα στην είσοδο της πόλης, όπου και διενεργήθηκε από μικτά αστυνομικά κλιμάκια της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, το απόγευμα και εν συνεχεία, αργά τη νύχτα 18 προς 19 Αυγούστου. Η όλη επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε κατόπιν διαταγής, του Αστυνομικού Διευθυντή της Β' Δωδεκανήσου Ευθύμιου Καλαμάτα, με το σύνολο της δύναμης των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης που βρίσκονταν σε υπηρεσία, να συνδράμουν στην εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχου και πρόληψης εγκληματικότητας.
 
Πιο συγκεκριμένα κατά την νυχτερινή επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Α.Τ. Κω, του Τμήματος Ασφαλείας Κω, της Τροχαίας Κω αλλά και Άνδρες της Ομάδας Πρόληψης - Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σχηματίστηκαν δικογραφίες για διάφορα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, βεβαιώθηκαν αρκετές τροχονομικές παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις συλλήψεις με την κατηγορία της Υποβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος εντός οικισμού πόλεως Κω. Εις βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, σιδεροδέσμιοι περνώντας το κατώφλι της κυρίας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω.