Αλλοδαπός διακινητής στην Κω με ταχύπλοο σκάφος εμβόλισε πλωτό του Λιμενικού
Αστυνομικά
27/10/2023

Ταχύπλοο σκάφος με 25 άτομα μετανάστες, προσέκρουσε κατά τη διάρκεια καταδίωξης ανοικτά της Κω με πλωτό σκάφος του λιμενικού με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο ταχύπλοο.

Ο χειριστής του σκάφους συνέχισε την προσπάθεια να διαφύγει από τους Λιμενικούς βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθη τόσο ο καπετάνιος όσο και ο βοηθός του!

Το περιστατικό, που θυμίζει σκηνές από κινηματογραφική ταινία, εκτυλίχθηκε ανοικτά της Κω χθες τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας με μεγάλη ταχύτητα, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση την Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, αγνόησε πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους. Στη συνέχεια ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους προσέκρουσε πλαγιομετωπικά στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την ολική θραύση του αριστερού θαλάμου του καθώς και τμήματος του πρωραίου δεξιού αεροθαλάμου του ταχύπλοου. Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πλεύση του με άμεσο κίνδυνο την ανατροπή και πρόκληση ναυαγίου λόγω απώλειας ευστάθειας.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους τελικά προέβη στην ακινητοποίησή του ταχύπλοου σκάφους και μετεπιβίβασε τους είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς, τον αλλοδαπό χειριστή καθώς και τον φερόμενο βοηθό αυτού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω-Κέντρο Υγείας Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

 

rodiaki.gr