Κως: Απόβαση μεταναστών με βάρκες – «Παρατηρητής» το λιμενικό, ασφυκτικά γεμάτο το ΚΥΤ! (εικόνα)
Αστυνομικά
30/10/2023

Εποχές διακυβέρνησης… ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής ανοιχτών συνόρων, εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στα νησιά, με εκατοντάδες μετανάστες να φτάνουν στα Δωδεκάνησα από τα Τουρκικά παράλια. Ιδιαίτερα η κατάσταση στην Κω, μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το πρωϊ του Σαββάτου (28/10) όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Law and Order, μια ομάδα μεταναστών, έκανε “απόβαση” σαν… στρατιωτική μονάδα, στην παραλία Θερμά. Συνολικά εκείνο το πρωί, 50 τουλάχιστον μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Κω.

 Το λιμενικό, όχι μόνο της Κω, αλλά και των υπολοίπων νησιών, ουσιαστικά έχει καταστεί “παρατηρητής” των παράνομων διελεύσεων και αρκείται στην καταγραφή και τη… διάσωση όπως αναφέρει στα δελτία τύπου που εκδίδει. Καμιά αποτρεπτική ενέργεια, καμιά ουσιαστική παρουσία, παρά μόνο καταγραφή. Την ίδια στιγμή το κέντρο φιλοξενίας στην Κω, έχει γεμίσει ασφυκτικά και για αυτό τον λόγο, μετανάστες έχουν μεταφερθεί και στο παλιό ΚΥΤ, κάποιοι μάλιστα λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, κοιμούνται στην ύπαιθρο…

Την ίδια ώρα στη Ρόδο, 300 μετανάστες προσπάθησαν να εισβάλουν σε πλοίο της γραμμής για Πειραιά, καθώς διαμένουν στο δρόμο. Σαράντα από αυτούς κατάφεραν να μπουν στο πλοίο και σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγηθούν στο ΚΥΤ της Μαλακάσας.

Η κυβέρνηση αν δεν λάβει άμεσα μέτρα, θα βρεθεί θα κληθεί να διαχειριστεί μια εφιαλτική κατάσταση που η ίδια θα έχει προκαλέσει. Γιατί καλές οι φωτογραφίες και τα λόγια από τηλεοράσεως, αλλά η πραγματικότητα στο μεταναστευτικό, είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται πράξεις.

 
 lawandorder.gr