Συμμορία Ελλήνων και Αλβανών κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών στην Κω
Αστυνομικά
22/11/2023

Σε συμμορία η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για έναν 43χρονο, μία 31χρονη και έναν 41χρονο όλοι Έλληνες καθώς και δύο αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής.
Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης με τις συλλήψεις αρχικά της 31χρονης του 43χρονου στην Κω, οι οποίοι είχαν βρεθεί να κατέχουν συνολικά 97 γραμμάρια ηρωίνης.

Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, η 31χρονη φέρεται ως το άτομο που κατείχε τα ναρκωτικά και τα έδινε στον 43χρονο να τα «σπρώχνει» σε τοξικομανείς του νησιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω που διαλεύκαναν την υπόθεση άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία για την εμπλοκή και των λοιπών τριών ατόμων στη συμμορία, κάποιοι εκ των οποίων την περίοδο εκείνη ήταν έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας μας, και οι οποίοι φέρονται ως τα άτομα που έδιναν εντολές στην 31χρονη.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι την 1η Σεπτεμβρίου 2022 εντόπισαν και συνέλαβαν τόσο την 31χρονη γυναίκα όσο και τον 43χρονο άνδρα.

Όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, η 31χρονη φέρεται να προμήθευε τον 43χρονο με ποσότητες ηρωίνης τις οποίες αυτός φέρεται να διακινούσε περαιτέρω σε ενδιαφερόμενους χρήστες, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος σημαντικού ύψους.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οργανώθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας την 1η Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικοί έλεγχοι και έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Στην κατοχή της 31χρονης, ηρωίνη βάρους 22,59 γραμμάρια, ζυγαριά ακριβείας, 80 ευρώ χειρόγραφες σημειώσεις δοσοληψίων και παραστατικό ταχυμεταφοράς χρημάτων.

• Στην κατοχή του 43χρονου, ηρωίνη βάρους 74,34 γραμμάρια.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος τους για:
• Σύσταση συμμορίας
• Διακίνηση ναρκωτικών
• Συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών

Γι’ αυτές τις κατηγορίες θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 11 Δεκεμβρίου.

 

rodiaki.gr