Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω – Σύλληψη γυναίκας στη Λέρο
Αστυνομικά
03/01/2024

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, το οποίο στη συνέχεια αποβίβασε πέντε αλλοδαπούς σε παρακείμενη ακτή.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται προς τα έναντι τουρκικά παράλια. Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής ανέστρεψε την πορεία του και αποβιβάστηκε στην παραλία “ΛΑΜΠΗ” και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν από ξηράς εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της δύναμης Frontex, οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, ενώ στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω, εντόπισαν τον 36χρονο αλλοδαπό χειριστή του ταχύπλοου.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 36χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”, καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

……………………………….

Στη σύλληψη μιας 38χρονης αλλοδαπής, προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου, για παράβαση του άρθρου 216 Π.Κ. “Πλαστογραφία” και του άρθρου 29 παρ.7 Ν.4251/2014 “Κατοχή πλαστών εγγράφων”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.