Φυλάκιση εννέα ετών σε 25χρονο που μετέφερε 3 Παλαιστίνιους στην Κω
Αστυνομικά
16/01/2024

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι μετέφερε με jet ski τρεις Παλαιστίνιους, από τα τουρκικά παράλια στην Κω, και όταν έγινε αντιληπτός από τους λιμενικούς, προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας αναστροφή, με αποτέλεσμα χειριστής και μεταφερόμενοι να βρεθούν στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός δια του συνηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη κίνησε τη διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε χθες από το δικαστήριο.

Έτσι, στον 25χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 8 έτη) και ειδικότερα φυλάκιση 5 ετών για κάθε μεταφερόμενο και 6 μήνες φυλάκιση για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στις 4 Ιουλίου 2023 το απόγευμα, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα JET SKI, στη θαλάσσια περιοχή «Ακρωτήρι Αμμόγλωσσα» της Κω, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές.

Το ανωτέρω σκάφος, στη προσπάθειά του να αποφύγει το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, επιχείρησε αναστροφή με μεγάλη ταχύτητα με συνέπεια να ανατραπεί και οι επιβαίνοντές του να βρεθούν στη θάλασσα.

Στο JET SKI επέβαιναν συνολικά τέσσερα (04) άτομα τα οποία, μετά την πτώση τους, περισυνελέγησαν από στελέχη του περιπολικού σκάφους και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος διακινητής και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ κατασχέθηκε το JET SKI ως μέσο διακίνησης.