Καταδικάστηκε 49χρονος με αναστολή για διευκόλυνση αλλοδαπών στην Κω
Αστυνομικά
09/03/2024

Την ίδια ποινή των τριών ετών φυλάκισης με τριετή αναστολή, διατήρησε και στο τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 49χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόου τρίτης χώρας χωρίς την υποβολή στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2014 οπότε και εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Κω τρεις εμπλεκόμενοι, δηλαδή ο 49χρονος έλληνας από την Αθήνα, ένας 67χρονος επίσης από την πρωτεύουσα και ένας 31χρονος Σύριος.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου 2014 το απόγευμα όταν ο 31χρονος Σύριος αφού μετέβη στο αεροδρόμιο της Κω κάνοντας χρήση πλαστού ελληνικού δελτίου ταυτότητας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση για Γερμανία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος ημεδαπός διευκόλυνε τον αλλοδαπό εκδίδοντας για λογαριασμό του εισιτήριο και κάνοντας check in με στοιχεία που αναγράφονταν στο πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο κατασχέθηκε.

Επίσης, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης φάνηκε να εμπλέκεται και ο 67χρονος ο οποίος και συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία που σχηματίστηκε και με την οποία ασκήθηκαν από την κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Τον Μάιο του 2021 η υπόθεση εκδικάστηκε από το μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης Νικήτα Μπόλκα και Σεβαστιανού Κούρκουλου αντίστοιχα, έκρινε αθώο τον 67χρονο και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον 49χρονο έλληνα και εννέα μήνες φυλάκιση καθώς και 4000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον 31χρονο Σύριο.

Κατά της απόφασης αυτής ο 49χρονος έλληνας άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, στις 6 Μαρτίου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε ως έχει την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στον 49χρονο, δηλαδή 3 έτη φυλάκισης με τριετή αναστολή.

 

rodiaki.gr