Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε 4 Αλβανούς που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει «επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών στην Κω
Αστυνομικά
16/12/2020

Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω σε βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν στήσει «επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο νησί, και οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, οι τρεις άνδρες ηλικίας 33, 25 και 34 ετών καθώς και η 32χρονη Αλβανίδα συμπατριώτισσά τους, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Παναγιώτη Αβρίθη και Κώστα Ασλάνη, προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω όπου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση (σύσταση, διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή) και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στη συνέχεια στην ανάκριση από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως σήμερα, οπότε και θα απολογηθούν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις άνδρες αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται, ενώ η 32χρονη συμπατριώτισσά τους δηλώνει ότι είναι τοξικομανής και πως ουδεμία σχέση έχει με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
 Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά εξηγήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσουν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι σήμερα, ενώ μέχρι τότε κρατούνται.

Όπως είναι γνωστό, την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι και την ερευνούσαν από τα τέλη Οκτωβρίου. Σε αυτήν εκτός από τους τέσσερις συλληφθέντες οι οποίοι φέρονται να έχουν συγκεκριμένο ρόλο ο καθένας, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, φέρονται να εμπλέκονται και άλλα τουλάχιστον είκοσι άτομα – χρήστες ουσιών- τα οποία προμηθεύτηκαν ναρκωτικά από τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως αναφέρεται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε ο 33χρονος Αλβανός ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει απασχολήσει και άλλες φορές για παρόμοια αδικήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε ό,τι αφορά τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του φέρεται να ήταν το άτομο που είχε εντολή να προμηθεύεται, να παραλαμβάνει, να μεταφέρει και να αποθηκεύει τα ναρκωτικά τα οποία πιθανολογείται ότι προέρχονταν από την Αθήνα. Στη συνέχεια ο 34χρονος με την 32χρονη φέρονται να ήταν αυτοί που τα «έσπρωχναν» στην αγορά.

Όλα αυτά μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2020 το πρωί οπότε και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε. Κρήτης, πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αποθηκευτικούς χώρους και κατοικίες των εμπλεκομένων, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα,  κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • Κοκαΐνη βάρους 86 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε τέσσερις συσκευασίες
 • 54 ναρκωτικά δισκία

• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλο μοτοποδήλατο, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών
 • 9 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών “sim”.
 • Το χρηματικό ποσό των 16.570 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών  

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται και οι περίπου είκοσι χρήστες, με την οποία και οι τρεις αλλοδαποί από την Αλβανία άνδρες και η 32χρονη συμπατριώτισσά τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

rodiaki.gr