Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει 35χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε ερωτική επαφή με μία ανήλικη η οποία δεν είχε κλείσει τα 14 χρόνια της!
Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 35χρονος αλλοδαπός κατά της απόφασης που έλαβε τον Νοέμβριο του 2022 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή. Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης, κας Ματούλας Παπαβεργή έκρινε ένοχο τον 35χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.
Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, ο 35χρονος είχε αρνηθεί την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και είχε ισχυριστεί πως η νεαρή ομόφυλή του (είναι Ρομά και οι δύο) γνώριζε για την ηλικία του, ενώ σε εκείνον είχε πει πως είναι 14 ετών.
Ο ίδιος είχε προσθέσει, πως η νεαρή κοπέλα ήταν αυτή που τον πλησίασε και του ζήτησε να κάνουν σχέση, αλλά και πως οι οικείοι της δεν τον ήθελαν. Στη δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας της ανήλικης κοπέλας είχε παρασταθεί η δικηγόρος κα Μαριέττα Ξενάκη.
Η έφεση του 35χρονου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 13 Ιανουαρίου.
Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί το καλοκαίρι του 2019 στην Κω και πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η 37χρονη μητέρα της ανήλικης στην Αστυνομία.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία σε βάρος του 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, παραπέμφθηκε σε δίκη. Αρχικά, η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να γίνει από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, στις αρχές Ιανουαρίου 2022.
Ωστόσο το δικαστήριο είχε αναβάλει την υπόθεση προκειμένου να κλητευθεί εκ νέου ο κατηγορούμενος. Στο πλαίσιο αυτό και καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τον 35χρονο αλλοδαπό από τον ανακριτή Πρωτοδικών Κω, εντοπίστηκε στις 31 Μαΐου 2022 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, στις 25 Ιουνίου 2019 εμφανίστηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, η 37χρονη αλλοδαπή Αλβανικής καταγωγής μητέρα μαζί με την ανήλικη κόρη της, η οποία τότε δεν είχε συμπληρώσει τα 14 χρόνια της και κατήγγειλαν τον 35χρονο συμπατριώτη τους.
Συγκεκριμένα, είπε η 37χρονη στους αστυνομικούς, ότι ο αλλοδαπός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης της και ειδικότερα, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2019 είχε ερωτική επαφή με το ανήλικο κορίτσι μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο 35χρονος, χωρίς όμως τη χρήση βίας.
Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Έτσι, σε βάρος του κατηγορούμενου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμφθηκε σε δίκη για το παραπάνω.
πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/523271/albanos-kathgoreitai-oti-eixe-erwtikh-sxesh-me-14xronh