53χρονος ταχυδρόμησε δέμα στον εαυτό του με 5.300 γραμμάρια κάνναβης!
Αστυνομικά
20/03/2021

Δέμα που περιείχε 5.300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης έστειλε στον... εαυτό του 53χρονος ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να το ανοίξει αφού συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Η σύλληψη του 53χρονου έγινε το καλοκαίρι και τον επόμενο μήνα θα λογοδοτήσει για την υπόθεση αυτή στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, η σύλληψη είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στις 22 Αυγούστου 2020 το πρωί έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση πραγματοποίησαν έλεγχο στον κατηγορούμενο ο οποίος μόλις είχε παραλάβει χαρτοκιβώτιο από εταιρεία ταχυμεταφορών, με στοιχεία αποστολέα-παραλήπτη τον ίδιο.

 

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε επιμελώς πέντε ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5 κιλών και 320 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  βρέθηκαν 3 ζυγαριές ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος ως μέσο διευκόλυνσης μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, κατασχέθηκαν.
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Εύη Αρνιθενού και Στέλιο Κιουρτζή, ο 53χρονος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα τον βαραίνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και εξήγησε ότι είναι τοξικομανής καθώς από την ηλικία των 13 ετών, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι γονείς του, είχε ξεκινήσει τη χρήση ινδικής κάνναβης και δύο χρόνια μετά τη χρήση κοκαΐνης.

 

Στη μετέπειτα πορεία του, ο 53χρονος παντρεύτηκε και έχει και ένα ενήλικο παιδί, ωστόσο ουδέποτε κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να σταματήσει με τις δικές του δυνάμεις, τη χρήση των ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά την ποσότητα που παρέλαβε από τη μεταφορική εταιρεία, εξήγησε απολογούμενος ότι στις 20 Αυγούστου 2020, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του, είχε μεταβεί στην Αθήνα όπου συνάντησε άγνωστο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής.
Ο αλλοδαπός του έδωσε ένα πακέτο το οποίο και ο 53χρονος απέστειλε στη Ρόδο, βάζοντας τα δικά του στοιχεία τόσο ως αποστολέα όσο και ως παραλήπτη.

Ο 53χρονος είχε τονίσει πως δεν γνώριζε επακριβώς την ποσότητα που περιείχε το δέμα (έμαθε για αυτήν όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς), ενώ για την «εξυπηρέτηση» αυτή θα ελάμβανε περί τα 100 γραμμάρια κάνναβης με την οποία πίστευε ότι θα κάλυπτε τις ανάγκες του για τουλάχιστον ένα μήνα.

 

Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, ιδίως για τους άρρωστους γονείς του αλλά και για το παιδί του και επεσήμανε ότι διατίθεται να απεξαρτηθεί, κάτι που όμως δεν μπορεί να πράξει με τις δικές του δυνάμεις.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 53χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πηγή: rodiaki.gr