40χρονος αλλοδαπός είχε φέρει στην Κω από τον Πειραιά 930 γραμμάρια χασίς
Αστυνομικά
12/04/2021

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθεί αύριο 40χρονος αλλοδαπός για να δικαστεί για τα 930 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκε να μεταφέρει από τον Πειραιά στην Κω.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πέρυσι τον Μάρτιο από προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω, το οποίο κα τον συνέλαβε προτού καλά – καλά να προλάβει να αποβιβαστεί από το πλοίο με το οποίο ταξίδευε.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε στις 9 Μαρτίου 2020 τα ξημερώματα από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω.

Οι Λιμενικοί, σε έλεγχο που διενήργησαν κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο επιβατικό λιμάνι της Κω, εντόπισαν στον 40χρονο αλλοδαπό να έχει μέσα στη χειραποσκευή του, μία (01) αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανότατα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους εννιακοσίων τριάντα γραμμαρίων (930 gr).   

 

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, ενώ σε βάρος του αλλοδαπού που συνελήφθη κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο 40χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω όπου και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην ανάκριση.

Μετά την απολογία του ο 40χρονος αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου βρίσκεται έως και σήμερα.
Αύριο, πρόκειται να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ενώ συνήγορος υπεράσπισής του είναι ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

 

Πηγή: www.rodiaki.gr