Πακιστανός κατηγορείται για απόπειρα αποπλάνησης 11χρονης
Αστυνομικά
10/05/2021

Για απόπειρα αποπλάνησης ενός 11χρονου κοριτσιού που είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές, κατηγορείται 34χρονος Πακιστανός, ο οποίος σήμερα θα δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τρία χρόνια στην Κω και μετά την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, με το οποίο και η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο, η 11χρονη κοπέλα είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές το καλοκαίρι του 2018 και διέμενε μαζί με τους γονείς της σε ξενοδοχείο στην Κω όπου εργαζόταν ο 34χρονος Πακιστανός.

Στις 18 Ιουλίου 2018 στις 3 το μεσημέρι το κορίτσι γευματίσει μαζί με τους γονείς της στο Ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, και το οποίο βρισκόταν εντός του κτηρίου. Η 11χρονη στη συνέχεια θέλησε να πάει μόνη της με το ασανσέρ από τον πρώτο όροφο στον τρίτο και στη συνέχεια να συναντήσει τους γονείς της στο ισόγειο όπου βρίσκονταν οι πισίνες του ξενοδοχείου.

 

Όταν ο ανελκυστήρας έφθασε στον τρίτο όροφο μπήκε μέσα ο κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να άφησε έξω από το ασανσέρ το μεταλλικό καλάθι με τα άπλυτα λινά που μετέφερε εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια ο 34χρονος αλλοδαπός κατηγορείται ότι απευθυνόμενος στα αγγλικά στην ανήλικη η οποία είχε ήδη πατήσει το κουμπί για το ισόγειο, της είπε ότι είναι όμορφη και τη ρώτησε από πού είναι. Μετά φέρεται να της χάιδεψε το μάγουλο, με το άλλο του χέρι της τσίμπησε το μάγουλο και την τράβηξε προς το πρόσωπό του για να τη φιλήσει. Η ανήλικη κοπέλα κατάφερε ωστόσο να τον απωθήσει και να πατήσει το κουμπί για τον δεύτερο όροφο του κτηρίου του ξενοδοχείου. Το ασανσέρ πράγματι σταμάτησε στον δεύτερο όροφο, η 11χρονη αλλοδαπή βγήκε έξω και έτρεξε να βρει τους γονείς της.

Ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία και η σύλληψη του 34χρονου στον οποίο και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κω άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Μετά την απολογία του, κατά την οποία ο 34χρονος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 500 ευρώ.

 

Πηγή:rodiaki.gr