Ρόδος: Ζήτησε συγγνώμη ο αστυνομικός για τους βανδαλισμούς και δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τις ζημιές
Αστυνομικά
26/05/2021

Είχε καταστρέψει το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή του – Είχε μπει στο τμήμα με το όπλο του – Τι δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο

Μετανιωμένος για τις πράξεις του εμφανίστηκε ο αστυνομικός στην Ρόδο ο οποίος εμβόλισε με το όχημά του το αυτοκίνητο του αστυνομικού του διευθυντή, το βανδάλισε με μία βαριοπούλα και στην συνέχεια μπήκε στο αστυνομικό τμήμα με το υπηρεσιακό του όπλο με μία σφαίρα στην θαλάμη.

 
Ο αστυνομικός χθες, όπως δημοσιεύει η rodiaki.gr, ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, δήλωσε ότι θα καλύψει το κόστος κάθε ζημίας που έχει προκαλέσει και ζήτησε από τους δικαστές σε περίπτωση που διατάξουν την ψυχιατρική του πραγματογνωμοσύνη, αυτή να διενεργηθεί με δικά του έξοδα στην Αθήνα. Όλα αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν όταν εκδικαστεί η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Όλα συνέβησαν περίπου στις 10:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής, έξω από τα γραφεία της Α᾽ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Τότε, υπαστυνόμος Β´ που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και πλέον στο Μετανάστευσης, εμβόλισε με το φορτηγό αυτοκίνητό του, το επιβατικό ιδιωτικό αυτοκίνητο του αστυνομικού Διευθυντή της Α᾽ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη και στη συνέχεια βγήκε από το το φορτηγό και στην συνέχεια με οργή επιχείρησε να το καταστρέψει με βαριοπούλα.

Δείτε το βίντεο:
 
Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ρόδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για την επίθεση υπήρξε ενδοϋπηρεσιακό ζήτημα. Ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον υφιστάμενό του, υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη, γεγονός που υποχρέωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή πρόσφατα να κινήσει διαδικασία ψυχιατρικής έρευνας σε βάρος του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι τον εξόργισε με αποτέλεσμα να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.

Ωστόσο, το περιστατικό είχε και συνέχεια, καθώς όπως μεταδίδει η rodiaki.gr
 
, τα γεγονότα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα, αφού μετά τις ζημιές που προξένησε στο υπηρεσιακό όχημα του διευθυντή του, ο αστυνομικός ανέβηκε στον πρώτο όροφο της αστυνομικής διεύθυνσης, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του αστυνομικού διευθυντή Μιχάλη Καληωράκη.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην εισαγγελέα άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο κτήριο, ο αστυνομικός-δράστης ήταν ανεξέλεγκτος: Έβριζε και απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή, και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι εισόδου του γραφείου του, κρατώντας στα χέρια του την ίδια βαριοπούλα, μπήκε στο γραφείο και προκάλεσε επίσης ζημιές.

 
Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην εισαγγελέα άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο κτήριο, ο αστυνομικός - δράστης ήταν ανεξέλεγκτος: έβριζε και απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι εισόδου του γραφείου του, κρατώντας στα χέρια του την ίδια βαριοπούλα, μπήκε στο γραφείο και προκάλεσε επίσης ζημιές.

Όταν ακινητοποιήθηκε ο δράστης από τους συναδέλφους του, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του το υπηρεσιακό του περίστροφο και μάλιστα είχε μία σφαίρα μέσα στη θαλάμη.

Δείτε φωτογραφίες: 
1_2
2
3
4


Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι, για περιστατικό πρόκλησης φθορών που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην έδρα της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου στη Ρόδο, συνελήφθη αστυνομικός, που υπηρετεί στο νησί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Δείτε βίντεο: Ρόδος: Μετά τον βανδαλισμό, ο υπαστυνόμος πήγε στο γραφείο του διευθυντή με τη βαριοπούλα και το όπλο του!
 
Ρεπορτάζ