Στον Ανακριτή της Κω θα απολογηθούν σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι για την δολοφονία 26χρονου με ηρωίνη
Αστυνομικά
01/07/2021

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η απολογία των τριών συλληφθέντων, με εντάλματα σύλληψης, και συγκεκριμένα ενός 32χρονου, που γεννήθηκε στη Ρόδο και διαμένει στην Κάλυμνο, ενός 23χρονου κατοίκου Καλύμνου κι ενός 39χρονου κατοίκου ομοίως, που φέρονται να ενέχονται στη δολοφονία με διάθεση νοθευμένης (δηλητηριασμένης) ηρωίνης στον Σ. Σ. του Ν., 26 ετών, την 2α Απριλίου 2021.
Στόχος των δύο πρώτων, που φέρονται να στρατολόγησαν τον τρίτο, ήταν σύμφωνα με την κατηγορία, να σκοτώσουν τον 26χρονο, που ήταν αδελφός συγκατηγορούμενου του 32χρονου σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και επρόκειτο να καταθέσει ως μάρτυρας στην ποινική δίκη.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», οι αστυνομικοί που δεν ακούνε ζωντανά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αλλά όταν αυτές τους κοινοποιούνται αρμοδίως από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν πλήρη πρακτικά των συνεννοήσεων που έγιναν για την δολοφονία του 26χρονου.
Στους τρεις κατηγορούμενους αποδίδονται κατά περίπτωση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
Χθες ο 32χρονος, δια του συνηγόρου του κ. Μανώλη Βλάχου, υπέβαλε στον τακτικό Ανακριτή Κω αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση και ιδίως με τον συγκατηγορούμενό του που φέρεται στην δικογραφία να έχει συνομιλήσει από τις φυλακές Κω.
Επιπλέον αιτήθηκε την λήψη κατάθεσης του μάρτυρα αδελφού του θύματος αλλά και την συνδρομή του κ. Ανακριτή, στην λήψη βεβαίωσης από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Καλύμνου.
Με την ίδια αίτηση αρνείται λέξη προς λέξη και στο σύνολό τους, όλες τις κατηγορίες.
Θυμίζουμε ότι την 2α Απριλίου 2021 και περί ώρα 05:50′ οι αστυνομικοί του ΑΤ Καλυμνίων ενημερώθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου ότι στην οικία του, στην Ενορία Αναστάσεως, ο Σ. Σ. του Ν. 26 ετών, βρέθηκε νεκρός.
Προέκυψε στην πορεία ότι ο θάνατος του 26χρονου επήλθε συνεπεία δηλητηρίασης από κατασταλτικό του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Ηρωίνη).
Η μητέρα του θύματος κατέθεσε ότι ο γιος της την ημέρα του θανάτου του συναντήθηκε με τον 39χρονο κατηγορούμενο ο οποίος τον προμήθευσε με ηρωίνη κι έναν 43χρονο ο οποίος τον προμήθευσε με ναρκωτικά δισκία.
Οι αστυνομικοί, κατέγραψαν συνομιλίες του 23χρονου με τον κρατούμενο τότε στο κατάστημα κράτησης Κω 32χρονο, στις οποίες σχεδιάζουν τον τρόπο που θα σκοτώσουν τον 26χρονο.
Θυμίζουμε ότι ο 26χρονος υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στην Κάλυμνο με κατηγορούμενο τον 32χρονο ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.
Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη προς εκδίκαση την 8η Μαρτίου 2021 αλλά λόγω των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναβλήθηκε για την 20η Σεπτεμβρίου 2021 ενώ συγκατηγορούμενος του 32χρονου είναι ο αδελφός του θύματος.
Είναι κατηγορούμενοι για το ό,τι στην Κω, σε ημερομηνία που δεν κατέστη δυνατόν να προσδιορισθεί επακριβώς, σε κάθε περίπτωση πάντως από τα μέσα Νοεμβρίου 2019 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019, ενώ ήταν κρατούμενοι στο κατάστημα κράτησης Κω, αγόρασαν κατά συναυτουργία, έναντι αγνώστου τιμήματος από άτομο, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν, ηρωίνη συνολικού βάρους 730 γραμμαρίων.
Την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης ο άγνωστος πωλητής, απέκρυψε εντός φούρνου μικροκυμάτων, τον οποίο με μεταφορική εταιρία από την περιοχή Αγ. Ιωάννης-Ρέντη απέστειλε στις 4 Δεκεμβρίου 2019 στην Κάλυμνο, με φερόμενα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη ανύπαρκτα.
Την 9η Δεκεμβρίου 2019 και περί ώρα 12:00 αμφότεροι οι κατηγορούμενοι φέρονται να κάλεσαν τηλεφωνικά από το Κατάστημα Κράτησης Κω τον 26χρονο, που δολοφονήθηκε, όπως προαναφέρθηκε την 2α Απριλίου 2021, στο κινητό του τηλέφωνο και του ζήτησαν να παραλάβει από την ανωτέρω μεταφορική εταιρεία τον φούρνο μικροκυμάτων και να τον κρύψει στο υπόγειο του σπιτιού του, από όπου θα τον παρελάμβανε το ίδιο βράδυ άγνωστο άτομο.

 


dimokratki.gr