Συνελήφθησαν είκοσι πέντε (25) άτομα για διευκόλυνση και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων
Αστυνομικά
29/07/2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΕ.Π.Α.Δ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

 Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες 28 Ιουλίου 2020, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά είκοσι πέντε αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση αλλοδαπών, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

 Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καρπάθου, δεκαεννέα αλλοδαποί (οχτώ γυναίκες και έντεκα άνδρες) ηλικίας από 21 έως 49 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αυστρία.

 Επιπλέον συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός διότι όπως προέκυψε συνόδευε  τους αλλοδαπούς καθοδηγώντας αυτούς να επιβιβασθούν παράνομα σε διεθνή πτήση.  

 Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Θήρας, τέσσερις αλλοδαποί (ένας άνδρας και τρεις γυναίκες) ηλικίας από 15, 32 και 24 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Γερμανία.

 Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 28χρονος αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Γερμανία.

 Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.