Η συνέντευξη τύπου του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας (14-17/10/21)
Αθλητισμός
13/10/2021

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας είναι εδώ και  θα διεξαχθεί στο νησί μας από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021. Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο Natura, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σέβη Βλάχου, η Νάντια Φάκα από την εταιρεία Alter Bike Tours και Γενική Διευθύντρια των αγώνων, ο Γιάννης Παττές Τεχνικός Διευθυντής και ο Νίκος Πρέζας, Πρόεδρος του ΠΟΚ, έδωσαν διευκρινιστικές πληροφορίες όσον αφορά τους τετραήμερους αγώνες.

Συγκεκριμένα η κ.Βλάχου τόνισε πως είναι  σημαντικό στην πανδημία να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις. Σε αυτούς τους διεθνής αγώνες θα παρευρεθεί η  αφρόκρεμα των αθλητών του ποδηλάτου και πως είναι μία γιορτή της ποδηλασίας και του αθλητισμού.  Επεσήμανε πως τέτοιου είδους δρώμενα βοηθούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω του αθλητισμού και πως η Κως έχει τις υποδομές για να τα στηρίξει αλλά και καλό, έμψυχο δυναμικό με γνώσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα.
Συμπλήρωσε πως για τον ᾽Α και το ᾽Β βαθμό ηγεσίας είναι χαρά και καθήκον να συμμετέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις.

Η Νάντια Φάκα, ως γενική διευθύντρια των αγώνων, ανέφερε πως είναι η τρίτη χρονιά που οι συγκεκριμένοι αγώνες γίνονται στην Κω και πως συνήθως γίνονται αρχή και τέλος της σεζόν, μιας και είναι η καλύτερη εποχή για επιμήκυνση της σεζόν. Θα συμμετέχουν 50 ξένοι αθλητές με 15-20 συνοδούς, από διάφορες χώρες, όπως Μεξικό και Κολομβία αθλητές (περίπου 10 Κολομβιανοί) και πως η προβολή της Ελλάδας αλλά και του νησιού είναι μεγάλη. Θέλησε να ευχαριστήσει το δήμο, το ΔΟΠΑΒΣ, την Περιφέρεια αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών. Τόνισε πως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται με ιδιαίτερη λεπτομέρεια και προσοχή. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην παρουσία του αθλητή Μπαρτόλομι Γάγακ από την Πολωνία ο οποίος είναι το νούμερο 1 στη διοργάνωση και το νούμερο 10 παγκοσμίως. Τέλος ο αγώνας eliminator που θα γίνει στο νησί μας, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Παττές, στάθηκε στη σημαντικότητα αυτών των αγώνων  γενικότερα αλλά και στο πόσο σπουδαίοι αθλητές θα διαφημίσουν το νησί μας παγκοσμίως. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως είναι σαν να έρχονται αθλητές όπως ο Μέσι στο ποδόσφαιρο. Τόσο γνωστοί δηλαδή, στο άθλημα του ποδηλάτου. Συμπλήρωσε πως η Κως είναι παγκοσμίως γνωστή για το ποδήλατο. Η Ζιά είναι αυτό ακριβώς που υπάρχει ανά τον κόσμο για το ποδήλατο και η Τσουκαλαριά επίσης. Τόνισε πως βρήκαν ανοιχτά μυαλά να καταλάβουν το μήνυμα που μεταφέρουν για τον εναλλακτικό τουρισμό που έχει μεγάλη αξία. Οι αγώνες είναι ᾽Α κατηγορίας και δεν είναι τυχαίο αυτό και πως γενικότερα πως πρόκειται για πολύ καλή οργάνωση με την κάθε λεπτομέρεια μελετημένη.

Τέλος, ο Νίκος Πρέζας, έδωσε πληροφορίες για τις διαδρομές, τις κατηγορίες και το πρόγραμμα γενικότερα και τόνισε πως είναι μία διοργάνωση παράδειγμα και εμπειρία προς τα μικρότερα παιδιά.

 

 

Ρεπορτάζ