Έπεσε η αυλαία στο “Rodos Cup”
Αθλητισμός
24/07/2022

Με την τελετή απονομών, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ ο 25ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “Rodos Cup” που συνδιοργάνωσαν, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τα συμμετέχοντα 41 σκάφη, αφού κάλυψαν τα τελευταία 22 ναυτικά μίλια στην απόσταση από Σύμη έως τη Ρόδο, τερμάτισαν τον τετραήμερο αγώνα στο θαλάσσιο χώρο του Ενυδρείου και έδεσαν στη Νέα Μαρίνα Ρόδου, όπου έγινε η τελετή λήξης του “Rodos Cup”  2022. Είχε προγραμματιστεί δεξίωση προς τιμήν των ιστιοπλόων, ενώ έγιναν και οι απονομές των επάθλων στους πρωταγωνιστές.

Παραβρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, του ΠΡΟΤΟΥΡ και της ΔΕΡΜΑΕ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, εκπρόσωποι του Ναυτικού Κλιμακίου και του Π.Ν., όπως και ο διευθυντής της Νέας Μαρίνας Ρόδου κ. Χριστόφορος Χαρίσης.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, πρόεδρος των ιστιοπλόων της Ρόδου (ΑΣΙΑΘ),  κ. Σταμάτης Σταύρας τους ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια και την προσφορά τους, στη διοργάνωση κι επιτυχία του αγώνα, ενώ τους απένειμε και τιμητική πλακέτα.

Αναμνηστικές πλακέτες απονεμήθηκαν και σε όλους τους  Έλληνες και ξένους κριτές, καθώς και στα μέλη των Επιτροπών. Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα ήταν ο κ. Γιάννης Κλείδωνας. Στο τέλος, όλοι έδωσαν την υπόσχεση, να είναι παρόντες στο “Rodos Cup” 2023!

 

Τα τρία πρώτα σκάφη των τριών κατηγοριών του αγώνα
Τα τρία πρώτα σκάφη, ανά κατηγορία και υποκατηγορία, του “Rodos Cup” 2022 (Κως-Νίσυρος-Τήλος-Σύμη-Ρόδος), ήταν:
- class IMS Κατηγορία 1: 1.MARIA ELECTRA
Κατηγορία 2: 1.DAS BOOT    

- class IRC
Κατηγορία 1: 1.SINVERGUENZA 2
Κατηγορία 2: 1.ADA SAILOR      - class CRUISING
Κατηγορία 1: 1.KIA ORA
Κατηγορία 2: 1.SUMMER MELODY

- Την όλη προσπάθεια του 25ου “Rodos Cup” στήριξαν με διάφορους τρόπους,  οι δήμοι Ρόδου, Κω, Νισύρου, Τήλου και Σύμης. η ΔΕΡΜΑΕ, ο ΔΟΠΑΡ, οι Μαρίνες Κω και Ρόδου, τα Λιμενικά Ταμεία Κω και Νοτίου Δωδεκανήσου, όπως και  το ΕΒΕΔ.