Βελτιωμένος ο Α.Ο Πυλίου, νίκησε με 1-2 την Ρόδο στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας
Αθλητισμός
11/09/2022

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Α.Ο. Πυλίου κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να επικρατήσει της Ρόδου με 2-1 σε φιλική αναμέτρηση που διεξάχθηκε στο γήπεδο Μαριτσών. Η ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου έδειξε ότι και τη φετινή χρονιά θα αποτελέσει ένα αξιόμαχο σύνολο στην Γ' Εθνική με το χρόνο να λειτουργεί υπέρ της. Από την άλλη τα «ελάφια» έπαιξαν με διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο, με τον Νίκο Κουρμπανά να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια της προετοιμασίας.

Το ματς

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για την ομάδα της Ρόδου, αφού μόλις στο 3ο λεπτό κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βογιατζή το οποίο το κέρδισε ο Τζουανάκης. Γενικότερα, ο ρυθμός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλός, με τα «ελάφια» να προσπαθούν να «χτίσουν» με υπομονή το παιχνίδι τους, ενώ από την άλλη ο Α.Ο. Πυλίου έδινε βάρος στην πίεση και την αναζήτηση καλών προϋποθέσεων στο ανοικτό γήπεδο.

Στο 20' ο Νικολόπουλος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 30' μετά από φάουλ του Νικολόπουλου η κεφαλιά του Μπαρμπαρούση έφυγε ελάχιστα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα το παράλληλο γύρισμα του Παναγιώτοπουλο πέρασε απ' όλους, για να φτάσουμε στο 37' όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Πιο συγκεκριμένα, μετά από σουτ του Αποστολίδη, ο Μαυρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ψιμόπουλου και σε κενή εστία έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός με την Ρόδο να έχει την κατοχή της μπάλας όμως με εξαίρεση δυο φάσεις να μην μπορεί να γίνει απειλητική για την αντίπαλη εστία. Αρχικά, στο 62' το δυνατό αριστερό σουτ του Νικολόπουλου έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χάμου, ενώ στο 74' η κεφαλιά του Τσούτση μετά από κόρνερ του Μπουσμπίμπα έφυγε λίγο άουτ.

Ο Α.Ο. Πυλίου κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει μαζί και την νίκη με την συμπλήρωση 75 λεπτών αγώνα. Μετά από κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, Αλεξίου και Γκίκας άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον τελευταίο να κάνει το παράλληλο γύρισμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου ο Αποστολίδης με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ρόκου για του 1-2, γράφοντας έτσι και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία

Θωμάς Πατσιόπουλος

Βοηθοί

Παγωνάς, Χατζηαλεξίου

Οι συνθέσεις

Α.Σ. Ρόδος( Νίκος Κουρμπανάς): Ψιμόπουλος, Νικολόπουλος, Τρόκα, Μακρυδημήτρης, Κανταρτζής, Βογιατζής, Τούτσης, Γκίνο, Τζουανάκης, Μπουσμπίμπα, Μπαρμπαρούσης
Έπαιξαν και οι: Ρόκου, Μαντικός, Ζόγκας, Καμπά, Εντουάρντο,

Α.Ο. Πυλίου (Δημήτρης Χρυσόπουλος): Χάμος, Μπριλάκης, Μπέρτος, Παναγιωτόπουλος, Παπαγεωργίου, Αποστολίδης, Μαυρόπουλος, Τουργαΐδης, Μανωλιάς, Αλεξίου, Γκίκας.

Έπαιξαν και οι: Μιχαλάκης, Χατζηβασίλης, Χατζησουλεϊμάν, Χατζηνικολάου, Στάκκος, Κεφαλιανός, Νίκα, Σχουλλής, Παπαχρόνης.

xxsports.org