Φιλικό ξεμούδιασμα για Ιπποκράτη και Ε.Α.ΚΑ
Αθλητισμός
17/09/2022

Με νίκη συνοδεύτηκε το πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς για την Ε.Α. Καλύμνου. Οι «σφουγγαράδες» κέρδισαν Με 71-47 τον Ιπποκράτη Κω και είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν από τις καθημερινές προπονήσεις, παίζοντας χωρίς τον Άγγελο Τσαούση. Για την ομάδα του Γιώργου Μαύρου ήταν ένα καλό προπονητικό τεστ για να δει που βρίσκεται λίγο καιρό πριν από την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής.

Οι Καλύμνιοι ξεκίνησαν δυνατά στο κλειστό γυμναστήριο της Κω και κάνοντας ένα καλό α’ δεκάλεπτο κατάφεραν να προηγηθούν με μεγάλη διαφορά (12-27), έχοντας υπεροπλία μέσα κι έξω από τη ρακέτα. Οι αρκετές αλλαγές και οι φυσιολογικές μεταπτώσεις στην απόδοση της Ε.Α.ΚΑ., είχαν ως αποτέλεσμα ο Ιπποκράτης να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κερδίσει στο β’ δεκάλεπτο (13-11 το επιμέρους σκορ), με την ομάδα του Πέτρου Αργυρίου να μειώνει σε 25-38 στο ημίχρονο.

Στο γ’ δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου πάτησαν ξανά το «γκάζι» και ανέβασαν την απόδοση τους, παίζοντας καλύτερη άμυνα. Έτσι κατάφεραν να μεγαλώσουν και πάλι τη διαφορά, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους (36-57 στο 30’), με επιμέρους σκορ 11-19.

Όπως είναι εύλογο τόσο ο Γιώργος Μαύρος όσο και ο Πέτρος Αργυρίου δοκίμασαν διάφορα σχήματα, έκαναν αρκετές αλλαγές και μοίρασαν το χρόνο συμμετοχής τους. Στο 34’ η Ε.Α.ΚΑ. ήταν μπροστά με +23 (41-64) για να πάρει εύκολα τη φιλική νίκη στην Κω με 47-71. Ο Βόσνιος Έλνταρ Ζούλσιτς άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ διαθέτει και αξιόπιστο σουτ, παρά το ύψος του. 

Τα δεκάλεπτα ήταν: 12-27, 25-38(ημ.), 36-57, 47-71
Διαιτητής: Πλατέλλα

Ρεπορτάζ