Με αρκετές δραστηριότητες η 9η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού - Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού και στο νησί μας
Αθλητισμός
30/09/2022

Στο παλιό γήπεδο Ανταγόρας και στο Κλειστό γυμναστήριο Κω βρέθηκαν τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω,  με αφορμή την 9η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού - Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού 2022  με θέμα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.

Το πρόγραμμα των παιδιών είχε αρκετές δραστηριότητες αφού πέρα απ’ το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο ήρθαν σε επαφή και με το άθλημα του μπάντμιντον σε συνεργασία με την προπονήτρια, Κασσιανή Παπαδοπούλου. 

Η συγκεκριμένη ημέρα άλλωστε έχει να κάνει και με αθλήματα αλλά και με συνήθειες που πρέπει να γίνουν βιωματικές  για τα παιδιά γι’ αυτό και υπήρχαν και ομιλίες για το περιβάλλον και την σωστή διατροφή. 

Στην κάμερα του ΚOS TV μίλησαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής, Λεωνίδας Κούτσικας και Ουρανία Βαγιανού που αναφέρθηκαν στα οφέλη και στην σωστές βάσεις που δίνουν στα παιδιά αυτές οι δράσεις.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ