Πρεμιέρα με νίκη για την Α.Ε Κω
Αθλητισμός
28/10/2022

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Α.Ε Κως που ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Αδελφοσύνης με τέρματα που σημείωσαν οι Γιώργος Φυτάς (59’) και Βαγγέλης Παπανικολάου (69’). Στο 77’ έχασαν πέναλτι με τον Πάττα οι φιλοξενούμενοι (μπλόκαρε ο Λάσκα) σε μια ιστορική ημέρα γι’ αυτούς αφού αυτή ήταν η πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. 

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό και να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους με την Α.Ε Κω να ισορροπεί στην συνέχεια και με στημένες μπάλες να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Στο 18’ ο Σιέχ έκανε την σέντρα και στο πλασέ του Πάττα κόντραρε στα σώματα ενώ στο 24’ ο Ζαίμι έκανε ωραία κάθετη πάσα αλλά το τελείωμα του Αρκούδα δεν ήταν καλό για να απειληθεί ο Παπαβεργής.

Σ’ ένα πρώτο μέρος με λιγοστές φάσεις η Αδελφοσύνη ήταν αυτή που απείλησε πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια όταν μετά από ωραία κούρσα και πάσα του Πάττα ο Αξιώτης έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά πάνω απ’ τα δοκάρια του Λάσκα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πάττας πρόλαβε την έξοδο του Λάσκα αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο με τον Πόποτα να καθαρίζει την φάση στο 52’ και επτά λεπτά αργότερα ο Φυτάς με ένα σουτ συστημένο για το αριστερό παραθυράκι του Παπαβεργή έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Απ’ το γκολ και μετά η Α.Ε Κως πατούσα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 65’ έφτασε μια ανάσα απ’ το 2-0 όταν ο Ζαίμι έκανε την παράλληλη πάσα και ο Αρκούδας από κοντά πλάσαρε πάνω στον Παπαβεργή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παπανικολάου μετά από κάθετη πάσα του Ζαίμι βρέθηκε σε θέση βολής και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαβεργή κάνοντας το 2-0 και βάζοντας για τα καλά σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Η Αδελφοσύνη προσπάθησε να γεμίσει την περιοχή και να πάει σε μεγάλες μπάλες και στο 77’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Παπαγιαννόπουλου. Ο Πάττας ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Λάσκα έπεσε σωστά και μπλόκαρε κρατώντας έτσι το μηδέν για την ομάδα του. Στο 79’ ο Παπανικολάου βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι ενώ στο 84’ έκανε εξαιρετική κούρσα και παράλληλη πάσα προς τον Γουμπιό με τον Παπαβεργή όμως να μαζεύει την μπάλα πριν γίνει το 3-0.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 85’ με τον Αξιώτη να σεντράρει απ’ τα δεξιά και τον αμαρκάριστο Κιλισίν να παίρνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ με το 2-0 να είναι έτσι το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κορυφαίος

Πανταχού παρών ο Θωμάς Πόποτας ο οποίος στην επανεμφάνιση με την φανέλα της Α.Ε Κω ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και καθάρισε όλες τις φάσεις στην άμυνα του.

Στο ύψος του

Από κοντά σε απόδοση και ο έτερος στόπερ της Α.Ε Κω, Νικήτας Σκεμπές που με την μαχητικότητα του τα πήγε καλά απέναντι σε έμπειρους αντιπάλους. Από κοντά σε απόδοση και ο Σκούπας.

Διαιτησία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Πατσιαούρας, Στρατίκης και Τάγαρης.

Οι συνθέσεις 

Α.Ε Κως (Στάθης Γκουντελίτσας): Λάσκα, Κάστος (46’ Χασμπάλλα), Σκεμπές, Πόποτας, Φυτάς, Παπαγιαννόπουλος, Ζαίμι, Αλεξούδης (64’ Παπανικολάου), Αππάς (81’ λ.τ. Ματθαίος), Αρκούδας (70’ Γουμπιός), Σκούπας.

Αδελφοσύνη (Νώντας Αξιώτης): Παπαβεργής, Σιέχ, Καψαλάκης, Σαλαμαστράκης, Μαΐλης, Κιλασίν, Πλαγγέντης (83’ Μοσχής), Πάπα (70’ Νίκας), Αξιώτης, Πάττας, Γαιτάνος (65’ Κατσαρής)