Δεν τα κατάφερε στ' Αφάντου η Αναγέννηση Ασφενδιού
Αθλητισμός
01/11/2022

Εντυπωσιακή ήταν η Α.Ε.Ρ. Αφάντου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου. Η ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη επικράτησε με 5-1 της Αναγέννησης Ασφενδιού πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Με χατ - τρικ του Αρφαρά, αυτογκόλ του Θεοδώρου, και γκολ του Σπαχιού οι Αφαντενοί έφτασαν στην άνετη επικράτηση ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε απ’ την άσπρη βούλα ο Φονσέκα. 

Εικόνα

Στο 3ο λεπτό η Α.Ε.ΡΑ απείλησε πρώτη όταν μετά την παράλληλη σέντρα του Τομόρι ο Φερεντίνος πλάσαρε με την μπάλα να περνά άουτ ενώ στο 6’ ο Σπαχιού έκανε ωραία προσποίηση και πλασέ μέσα απ’ την περιοχή με τον Τζέλλο να απομακρύνει με το νεαρό τερματοφύλακα ένα λεπτό αργότερα να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Φερεντίνου. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και στο 8’ απείλησαν ξανά όταν μετά από παράλληλη πάσα του Τομόρι ο Αρφαράς πλάσαρε με τον Τζέλλο να κρατά εντυπωσιακά το μηδέν. Στο 18’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Φερεντίνος έκανε την κάθετη πάσα στον Σπαχιού εκείνος γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Θεοδώρου στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.  

Η Α.Ε.Ρ.Α πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος και στο 31’ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο ματς. Ο Φερεντίνος πέρασε την κάθετη πάσα, ο Αρφαράς προσποιήθηκε πάνω στον Σωτίρι και με πλασέ νίκησε τον Τζέλλο κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του. 

Mε το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Α.Ε.Ρ.Α πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 49’ ο Πελαρδής δοκίμασε τα πόδια του απ’ τα όρια της περιοχής η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά Αρφαράς έκανε εύκολα το 3-0. 

Στο 40’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Αναγέννηση όταν μετά το φάουλ του Παπαχαράμπους ο Θωνιάτης πήρε την κεφαλιά με τον Τσαβαρή να μπλοκάρει. Στην κόντρα επίθεση η Α.Ε.Ρ.Α μετά από εντυπωσιακή κούρσα του Σπαχιού και σουτ του Φερεντίνου έφτασε κοντά στο 3-0 με το πλασέ του τελευταίου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 52' ο Πελαρδής έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σπαχιού πέρασε και τον Τζέλλο αλλά βγήκε πλάγια και το σουτ του πέρασε άουτ. Στο 57’ μάλιστα ο αρχηγός της Α.Ε.ΡΑ πέτυχε και τρίτο προσωπικό γκολ όταν μετά την πάσα του Σπαχιού ο Αρφαράς έκανε το κοντρόλ και εύκολα νίκησε τον Τζέλλο για το 4-0 των γηπεδούχων.

Στο 60’ οι «πράσινοι» μείωσαν στο σκορ με τον Μαυρίδη να κερδίζει το πέναλτι απ’ το Νικήτα και τον Φονσέκα απ’ την άσπρη βούλα να νικά τον Τσαβαρή για το 4-1. Στο 66’ ο Λυκοπάντης με κάθετη πάσα βρήκε τον Χατζηκυριαζή ο οποίος πλάσαρε από διαγώνια θέση με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι Αφαντενοί πέτυχαν και πέμπτο γκολ. Μετά την κάθετη πάσα του Αρφαρά, ο Σπαχιού πρόλαβε τσίμπησε την μπάλα πάνω απ' τον Τζέλλο τον ξεπέρασε και εύκολα έκανε το 5-1 για την ομάδα του. Στο 73' ήταν η σειρά του Λυκοπάντη να απειλήσει με τον Τζέλλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο τελευταίο τέταρτο με τον Πλύγκο στο 82' να απειλεί με διαγώνιο σουτ και τον Τζέλλο να απομακρύνει στην δεξιά του γωνία. Στο 88' η Αναγέννηση Ασφενδιού έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Τσαβαρής είπε όχι στο πλασέ του Θωνιάτη ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Νικήτας απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Χατζηβελούδου ενώ στο 89' ο Τζέλλος απομάκρυνε με τα πόδια το σουτ του Σπαχιού με το 5-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στα τελευταία λεπτά η Αναγέννηση Ασφενδιού αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές αφού πέρασε εκτός με ενοχλήσεις ο Μαυρίδης με την Α.Ε.Ρ.Α μάλιστα να βγάζει και εκείνη τον Ζέλεφ και να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές. 

Ο κορυφαίος

Εντυπωσιακό ματς απ' το Νίκο Αρφαρά που πέτυχε τρία γκολ και έφτιαξε άλλο ένα για την ομάδα του βοηθώντας έτσι την Α.Ε.Ρ. Αφάντου να φτάσει στην εύκολη νίκη.

Διαιτησία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Παπαγιαννίδης, Βλάχος και Καραγιάννης.

Οι συνθέσεις

Α.Ε.Ρ. Αφάντου (Μπεκιάρης Παναγιώτης): Τσαβαρής, Κορλός, Σαββούλης, Νικήτας, Σταματούλας (75' Ζέκιος), Ζέλεφ, Πελαρδής (61' Λυκοπάντης), Τόμορι (46' Xατζηκυριαζής), Φερεντίνος (61' Φλεβάρης), Αρφαράς (78' Πλύγκος), Σπαχιού.

Αναγέννηση Ασφενδιού (Κώστας Παπαχαραλάμπους): Τζέλλος, Παπαχαραλάμπους, Θεοδώρου, Σωτίρι, Κεφαλιανός, Θωνιάτης, Κουρζής, Φονσέκα (87' Χατζηβελούδος), Μαυρίδης, Πάχος (76' Σπατιώτης), Κόκκαλης (46' Γεροβασίλης)

Πηγή: giafkasports.gr