Μεγάλη πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στα playoffs του Youth League Κ19, σκόρερ ο Κώος, Γιώργος Κυριόπουλος
Αθλητισμός
03/11/2022

Πολύ σκληρή για να... αποκλειστεί αποδείχθηκε η Κ19 του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1 από την Τρέντσιν κατάφερε με χατ-τρικ του Μπιλάλ και απευθείας εκτέλεση φάουλ του  Kώου, Γιώργου Κυριόπουλου στο 80ο λεπτό να επικρατήσει με 4-3 και να προκριθεί στα playoffs του Youth League μετά και το 2-0 της Λεωφόρου.

Τα «τριφυλλάκια» θα μάθουν τον αντίπαλο τους στην κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στη Νιόν της Ελβετίας με τις πρώτες αναμετρήσεις να είναι μονές και να έχουν προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Φεβρουαρίου.

To ματς

H ομάδα της Τρέντσιν, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό με πλασέ του Μίτσουντα από την μικρή περιοχή. Έπειτα από πέντε λεπτά οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου έφεραν το ματς στα ίσια με τον Βολάκη να πραγματοποιεί μια όμορφη ατομική ενέργεια από τα αριστερά και να εξαπολύει ένα σουτ το οποία χτύπησε στο δοκάρι του Λαπόζ όμως ο διερχόμενος από το σημείο του πέναλτι Μπιλάλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Παρόλα αυτά η Τρέντσιν δεν τα παράτησε και κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Πράζενκα να παραβιάζει για δεύτερη φορά την εστία του Παναγάκου κάνοντας το 2-1 στο 21ο λεπτό.

Οι Σλοβάκοι έκαναν το έργο του Παναθηναϊκού ακόμη πιο δύσκολο στο 29ο λεπτό καθώς μετά από σουτ του Σέμπεν που απέκρουσε ο Παναγάκος, ο Πράζενκα προ κενής ουσιαστικά εστίας έκανε το 3-1 για την Τρέντσιν, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Βαγγέλης Σάμιος, προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή αντικαθιστώντας τον Λιατίφη με τον Κάτρη, προσθέτοντας ένα τρίτο κεντρικό αμυντικό στη σύνθεση. Παρόλα αυτά στο 49’ το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε. Ο Βολάκης με μια από τις γνωστές του επελάσεις έκανε τη σέντρα και ο Μπιλάλ με κοντινό πλασέ έκανε το 3-2 δίνοντας και πάλι σκορ πρόκρισης στα «τριφυλλάκια».

Το ματς έγινε πιο… κλειστό από εκείνο το σημείο και έπειτα με τις ομάδες να έχουν για αρκετή ώρα την κατοχή στα πόδια τους. Στο 67’ ο Βολάκης μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Μίτσουντα, το οποίο αξιοποίησε ο Μπιλάλ κάνοντας το 3-3 και «καθαρίζοντας» την πρόκριση.

Στο 71’ ο MVP του Παναθηναϊκού, Μπιλάλ, βρέθηκε μια ανάσα από το «καρέ» τερμάτων όμως ο Λαπόζ επενέβη. Ο ρυθμός του αγώνα απέκτησε… άγρια ομορφιά καθώς από το 74’ και έπειτα οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Η μεγαλειώδης ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 80ο λεπτό με τον Γιώργο Κυριόπουλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνοντας το 4-3 για τους πρωταθλητές Ελλάδας που πλέον περιμένουν τον αντίπαλο τους για τα playoffs της διοργάνωσης.

Οι ενδεκάδες:

Tρέντσιν (Μάρτιν Φάμπιουζ): Λάποζ-Μίτσουντα, Ντάνιχελ, Σιέμπεν, Πρέκοπ- Χαϊρόφσκι(85’ Σκουλτέτι), Χόλι (85’ Χόντρουρ) , Μπέντναρ (73’ Φιάλα)- Ντεμίτρα ( 73’Ζαβάτσκι), Πράζενκα, Μούρκο (85’ Μπούλκο)

Παναθηναϊκός (Βαγγέλης Σάμιος): Παναγάκος-Τσεβάς, Παυλάκης, Φικάι, Προδρομίτης- Λιατίφης (46’ Κάτρης), Συμεωνίδης (84’ Σπαθάρης), Καλοσκάμης- Βολάκης (89’ Νταμπίζας), Κυριόπουλος (84’ Καλός), Μπιλάλ (73’ Ναλιτζής)

Ρεπορτάζ