Μαύρος: «Ο κόσμος μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας»
Αθλητισμός
05/11/2022

Ο προπονητής της Ε.Α. Καλύμνου (3ος όμιλος, Γ’ Εθνική), Γιώργος Μαύρος, μίλησε στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την άνοδο της Ε.Α. Καλύμνου στη Γ’ Εθνική: «Πέρυσι την ίδια εποχή ακριβώς, πριν ξεκινήσει το τοπικό πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου, είχαμε ως στόχο να περάσουμε στα play-offs Δωδεκανήσου. Στην πορεία, μαζί με μια ομάδα παιδιών που τα είχα στις ακαδημίες του συλλόγου, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, το οποίο θ’ αποτελούσε ένα έναυσμα προκειμένου τόσο οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, όσο και τα παιδιά των ακαδημιών μας, να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν διαφορετικές γηπεδικές και αγωνιστικές εικόνες. Αυτή η περσινή προσπάθεια κατέληξε τελικά στο ν’ αναδειχθούμε για 1η φορά στην ιστορία μας πρωταθλητές Δωδεκανήσου, όσον αφορά το ανδρικό κομμάτι, μάς οδήγησε στα μπαράζ ανόδου και η ομάδα για 1η φορά σε ανδρικό επίπεδο ανέβηκε σε εθνική κατηγορία. Φέτος έχουμε ανέβει στη εθνική κατηγορία, έχουμε αποκτήσει καινούργιο γήπεδο, έχουμε προσελκύσει περισσότερα παιδιά και έχουμε πολύ κόσμο που περιμένει να δει τέτοιους αγώνες στο νησί. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε με κάθε τρόπο και να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι».

Για τη στήριξη του κόσμου στην ομάδα: «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκλονιστική. Από το τέλος του περσινού πρωταθλήματος και από φέτος, η διάθεση του κόσμου να υποστηρίξει την ομάδα είναι πραγματικά συγκινητική και είναι κι αυτή που μας στηρίζει και υλικά, γιατί έχουν προκύψει αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να σταθούν σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη προσπάθεια της ομάδας. Οι επιχειρηματίες και γενικότερα ο κόσμος του νησιού έχουν «αγκαλιάσει» αυτήν την προσπάθεια και μάς δίνει περισσότερη δύναμη και κίνητρο για να προσπαθούμε ολοένα και περισσότερο».

Για την αύξηση των παιδιών στις ακαδημίες: «Είμαστε ικανοποιημένοι απ’ την αύξηση των παιδιών, γιατί αυτή πραγματοποιήθηκε πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες του κλειστού και δεν είχε ακόμα ξεκινήσει η λειτουργία με την καινούργια του μορφή. Το καλό είναι ότι ασχολούμαστε με την ομάδα κάποιοι άνθρωποι που έχουμε μεγαλώσει με το μπάσκετ και χαιρόμαστε να βλέπουμε καινούργια παιδιά ν’ ασχολούνται μ’ αυτό που αγαπάμε και μεγαλώσαμε και πολύ περισσότερο χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τα παιδιά μας, που είναι μέρος αυτής της προσπάθειας».