Έμειναν στην ισοπαλία, Ηρακλής Λάρδου και Α.Ε Κως
Αθλητισμός
08/11/2022

Στο 2-2 έμειναν Ηρακλής Λάρδου και Α.Ε Κως για το ματς της 2ης αγωνιστικής της Α' κατηγορίας. Η Α.Ε Κως προηγήθηκε στο 20' με αυτογκόλ του Κοτζιά με τον Ηρακλή Λάρδου να ανατρέπει το εις βάρος του σκορ με τέρματα απ' τους Μπεννούρ στο 51' και Λέσι στο 72' για να γράψει το τελικό 2-2 ο Ζαίμι με κεφαλιά στο 80'. Με 9 ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε το ματς ο Ηρακλής Λάρδου αφού αποβλήθηκε ο Καζέλης στο 42' και ο Κοτζιάς στο 83'.

Εικόνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και απείλησαν πρώτοι όταν στο 10ο λεπτό ο Σερτζίνιο δοκίμασε τα πόδια του με την μπάλα να περνά άουτ ενώ στο 12’ ο Πέτκο μπλόκαρε το σουτ του Τσακουρίδη. Η Α.Ε Κως παρόλο αυτά ήταν που πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Ζαίμι έκανε την σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Κοτζιάς στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Στο 29’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Λέσι έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πλάσαρε και ο Πέτκο απομάκρυνε στην κλειστή του γωνία κρατώντας το 0-1. Στο 31' η Λάρδος απείλησε ξανά και πάλι με τον Λέσι με το σουτ του να περνά άουτ. Tρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Α.Ε Κω να απειλήσει με τον Παπανικολάου να σουτάρει από μακριά και τον Γκουγκουντρή να μπλοκάρει. Στο 42' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές αφού αποβλήθηκε με απεύθείας κόκκινη κάρτα ο Καζέλης λόγω διαμαρτυρίας στον Αντωνά ενώ στην συνέχεια ο έμπειρος διαιτητής απέβαλλε και τον προπονητή του Ηρακλή Λάρδου, Μανώλη Κοντό. Η τελευταία καλή στιγή ήρθε στο 48' με το σουτ του Τσακουρίδη απ' τα όρια της περιοχής να περνά άουτ. 

Στο 51' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση ήταν ο Κοντός έκανε την βαθιά μπαλιά, έβγαλε σε καλή θέση τον Μπεννούρ ο οποίος αφού πέρασε και τον Πέτκο πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Στο 53' ο Λέσι πάτησε περιοχή για τον Ηρακλή. Το πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Στο 55' Λέσι και Κοντός συνεργάστηκαν ξανά με τον τελευταίο να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Πέτκο με τα πόδια να διώχνει σε κόρνερ. Στο 63' ο Μπεννούρ εκτέλεσε το κόρνερ με την κεφαλιά του Μπάλλα να περνά άουτ ενώ στο 65' ο Χασμπάλλα εκτέλεσε το φάουλ απ' τα δεξιά με τον Γκουγκουντρή να απομακρύνει δύσκολα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. 

Ο Ηρακλής Λάρδου κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στο 72' όταν μετά από κάθετη πάσα του Τσακουρίδη, ο Λέσι έκανε εξαιρετική ενέργεια και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πέτκο κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και να κάνουν το 2-2 στο 80'. Ο Χασμπάλλα εκτέλεσε το φάουλ απ' τα αριστερά, ο Γκουγκουντής έκανε άστοχη έξοδο και ο Ζαίμι με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια για την ομάδα του. Στο 83' οι γηπεδούχοι έμειναν με 9 ποδοσφαιριστές αφού τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κοτζιάς για τράβηγμα πάνω στον Ζαίμι. Στο 92' η Α.Ε Κως βρήκε φάση για να πάρει τη νίκη όταν ο Ζαίμι έστρωσε την μπάλα στον Χασμπάλλα με το πλασέ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκουγκουντρή και να παραμένει έτσι το 2-2 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. 

Ο κορυφαίος

Εξαιρετικό ματς απ' τον Λέσι που ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Α.Ε Κω, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Από κοντά σε απόδοση ο Κοντός που ήταν αυτός που άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας του Ηρακλή Λάρδου.

Στο ύψος

Κέρδισε αρκετά φάουλ ο Ζαίμι, βοήθησε και επιθετικά και αμυντικά. Απ' τα δικά του πόδια ξεκίνησε το 0-1 ενώ όταν αυτός που διαμόρφωσε με κεφαλιά το 2-2. 

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σταμάτης Αντωνάς με βοηθούς τους Μαυρουδή και Βλάχο.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής Λάρδου (Μανώλης Κοντός): Γκουγκουντρής, Κοτζιάς, Τσακουρίδης, Ταμπουρίνι, Λέσι, Σερτζίνιο (35' Κοντός) , Μπεννούρ (65' Καλοπήτας), Αγγελίδης (85' Αμπελάς), Μπραχούσι (46' Φάκκας), Μπάλλας, Καζέλης.

Α.Ε Κως (Στάθης Γκουντελίτσας): Πέτκο, Ηλιάδης, Σκούππας, Φυτάς, Παπαγιαννόπουλος, Ζαίμι, Παπανικολάου (57' Μέμα), Αλεξούδης, Αππάς (59' λ.τ. Κάστορας), Αρκούδας (74'λ.τ. Βλάχος), Χασμπάλλα.