Πήρε την πρόκριση η Δόξα Καρδάμαινας
Αθλητισμός
10/11/2022

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου πήρε η Δόξα Καρδάμαινας που επικράτησε με 1-3 του Αντίμαχου. Χατζηφούντας, Ατσαλάκης (Πεν.) και Χατζηαντωνίου τα γκολ των νικητών ενώ για τον Αντίμαχο είχε ισοφαρίσει προσωρινά απ' την άσπρη βούλα ο Κατσάφαρος.

Εικόνα 

Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης η Δόξα Καρδάμαινας πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Χατζηαντωνίου έκανε την σέντρα απ' τα αριστερά και ο Χατζηφούντας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσαραπατσάνη για το 0-1. Μετά το γκολ το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Αντίμαχο να προσπαθεί στην κόντρα να φανεί απειλητικός.

Στο 34' η Δόξα απείλησε ξανά όταν ο Συνεσίου έκανε το σουτ απ' τα αριστερά με τον Τσαραπατσάνη να αποκρούει. Στο 36' ο Σπύρου δοκίμασε τα πόδια του εκτός περιοχής με τον Τσαραπατσάνη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ

Στο 37' ήρθε το 1-1 για τον Αντίμαχο όταν ο Γιαμούζης είδε χέρι στον Βησσαρίων Πη με τον Κατσάφαρο να φέρνει το ματς στα ίσια στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χατζηγιακουμή για την ισοφάριση. 

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Δόξα Καρδάμαινας κέρδισε πέναλτι με τον Ατσαλάκη να πέφτει στην περιοχή και τον Γιαμούζη να δείχνει την άσπρη βούλα με τον ίδιο να ευστοχεί και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 1-2. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Δόξα πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Χατζηαντωνίου με πλασέ στην κίνηση να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 1-3.

Μετά τις αρκετές αλλαγές και απ' τις δυο πλευρές ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τον Αντίμαχο να απειλεί με μακρινό σουτ του Πύρη στο 67'. 

Στο 75' το πλασέ του Κωνσταντινίδη πέρασε άουτ ενώ στο 77' ο Συνεσίου πλάσαρε με τον Τσαραπατσάνη να απομακρύνει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 86' με το διαγώνιο σουτ του Κωνσταντινίδη να καταλήγει άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Πέντσα στις καθυστερήσεις.

Διαιτησία

Με λάθη η διαιτησία του Γιαμούζη. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, Πατσιαούρας και Μιχαλάκης.

Οι συνθέσεις 

Αντίμαχος (Μιχάλης Σκαλέρης): Τσαραπατσάνης, Αναστασιάδης, Πανταρώτας (50' Πέντσας), Τσατσακλάς Δ., Φαβάτσης, Σκουφεζής (50' Μαντάς), Τρίκης (61' Πύρης), Κατσάφαρος (61' Αυγερινός), Κατσαρός, Λαμπαδοχυτός (57' Γιαννικουρής), Συνεσίου Β.

Δόξα Καρδάμαινας (Οικονόμου - Σταμάτης): Χατζηγιακουμής, Στούππας, Κορκής, Τάλλαρος, Βρέττης, Πης, Σπύρου (57' Μπότσι), Χατζηαντωνίου (57' Κωνσταντινίδης), Συνεσίου, Ατσαλάκης (61' Τσίκνης), Χατζηφούντας Μ.