Με το δεξί και στην έδρα του ο Α.Ο Πυλίου, 3-0 τον Αία Γαστουνης
Αθλητισμός
20/11/2022

Το 2/2 έκανε ο Α.Ο Πυλίου που επικράτησε με 3-0 του Αίαντα Γαστούνης  στο γήπεδο Πυλίου με σκόρερ του Αλεξίου (2) και Μανωλιά. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές αφού αποβλήθηκε στο 30' ο Μέντες για τους φιλοξενούμενους και στο 80' ο Χατζηβασίλης για τον Α.Ο Πυλίου.

Εικόνα

Mετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 15΄ όταν ο Φερεκίδης δοκίμασε τα πόδια του έξω απ’ την περιοχή με τον Χάμο με διπλό προσπάθεια να μπλοκάρει. Στο 17’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά μετά την εκτέλεση φάουλ του Σταθάτου απ’ τα αριστερά με τον Χάμο και πάλι να δηλώνει παρών.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν και πάνε κυρίως απ’ τα πλάγια έχοντας μια καλή στιγμή με το σουτ του Τουργαΐδη στο 19’ να περνά πάνω απ’ την εστία του Κουτρουμπή. Ο Αίαντας στην κόντρα επίθεση ήταν επικίνδυνος και στο 25’ μετά την πάσα του Σταθάτου, ο Κουλούρης προσποιήθηκε, δοκίμασε τα πόδια του αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Στο 30’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές μετά το χτύπημα εκτός φάσης του Μέντες στον Παναγιωτόπουλο. Μάλιστα ο Λάμπρου αρχικά έδειξε την κόκκινη στον Ριτσούλι αλλά στην συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τους βοηθούς του άλλαξε την απόφαση του και την έδειξε σωστά στον Μέντες που ήταν στην φάση.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Α.Ο Πυλίου είχε την κατοχή και προσπάθησε να βρει κενούς χώρους χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει την μεγάλη φάση μπροστά απ’ την εστία του Κουτρουμπή και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Στο 48' ο Γκίκας έκανε την παράλληλη πάσα με τον Αλεξίου να πλασάρει και τον Κουτρουμπή να αποκρούει ενώ στο 49' η σέντρα σουτ του Μαυρόπουλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι με τους αμυντικούς στην συνέχεια να απομακρύνουν. 

Στο 69' οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή να σκοράρουν όταν ο Γκίκας έκανε την σέντρα απ' τα δεξιά με τον Αλεξίου με κεφαλιά να σημαδεύει το δοκάρι του Κουτρουμπή. Η πίεση που του Α.Ο Πυλίου έφερε το 1-0. Στο 73' ο Κότζα εκτέλεσε το κόρνερ , ο Μπριλάκης πήρε την κεφαλιά και στην συνέχεια ο Αλεξίου την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Μαρκαντωνάτος αρχικά ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ αλλά στην συνέχεια μετά από επικοινωνία με τον Λάμπρου το γκολ μέτρησε κανονικά με τους βυσσινί να κάνουν έτσι το 1-0.

Στο 79' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Χατζηβασίλης τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Σταθάτο. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκίκας έκανε το ανάποδο ψαλίδι με τον Κουτρουμπή να αποκρούει ενώ στην συνέχεια ο Αποστολίδης έκανε την σέντρα με τον Αλεξίου με προβολή να την στέλνει άουτ.

Στο 86' οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά όταν ο Κότζα έκανε εκπληκτική κούρσα απέφυγε τους αμυντικούς με το πλασέ του να περνά άουτ. Το 2-0 ήρθε δύο λεπτά αργότερα όταν Γκίκας, Κότζα και Αλεξίου συνεργάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να πλασάρει και να γράφει το 2-0 με τον Μανωλιά με απίθανο σουτ στο 93' να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Κουτρουμπή και να γράφει το τελικό 3-0. 

O κορυφαίος

Εξαιρετικό ματς απ' τον Γκίκα που δημιούργησε αρκετά ρίγματα στην άμυνα του Αίαντα. Από κοντά σε απόδοση ο Αλεξίου που σκόραρε δις για τους γηπεδούχους.

Στο ύψος του

Αρκετά τρεξίματα, κερδισμένες μονομαχίες απ' την αρχή ως το τέλος για τον Σταθάτο που προσπάθησε αρκετά για τον Αίαντα.

Διαιτησία

Με λάθη οι Λάμπρου, Μαρκαντωνάτος και Μαυρομάτης που φάνηκε να έχουν και πρόβλημα στην επικοινωνία τους αλλάζοντας αρκετές αποφάσεις. 

Οι συνθέσεις

Α.Ο Πυλίου (Δημήτρης Χρυσόπουλος): Χάμος, Χατζηβασίλης, Μπριλάκης, Παναγιωτόπουλος, Ντόκο, Μπέρτος (70' Αποστολίδης), Μαυρόπουλος, Γκίκας (89' Χατζηνικολάου), Τουργαΐδης (58' Κότζα), Δρόσος (89' Μανωλιάς), Αλεξίου (89' Νίκα)

Αίας Γαστούνης (Αλέξης Γαβριλόπουλος): Κουτρουμπής, Βράπι, Τσίτσος, Βατσής, Τσακοπιάκος, Μέντες, Φερεκίδης (81' Χριστοφοράτος), Σταθάτος, Ριτσούλι (72' Κοντόγεωργας), Πυρρής, Κουλούρης