Συνέχισε με νίκη η Αναγέννηση Ασφενδιού, 2-0 τον Διαγόρα Βατίου
Αθλητισμός
26/11/2022

Τη νίκη με 2-0 πήρε η Αναγέννηση Ασφενδιού που στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου επικράτησε με 2-0 του Διαγόρα Βατίου. Μαυρίδης (38’) και Σπύρου (68’) τα γκολ των «πρασίνων» που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κόκκαλή στο 70’.

Εικόνα

Στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Αναγέννησης Ασφενδιού με τον Σπύρου να βρίσκεται σε θέση βολής και τον Δαρζέντα με τα πόδια να απομακρύνει σε πλάγιο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ψάξουν από πλάγια για να απειλήσουν και στο 30’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάχου ο Φονσέκα πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά αόυτ.

Στο 38’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ όταν ο Σπύρου δοκίμασε από μακριά να σουτάρει η μπάλα στρώθηκε στον Μαυρίδη ο οποίος από κοντά πρόλαβε την έξοδο του Δαρζέντα κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στο 56’ οι “πράσινοι” έφτασαν κοντά στο 2-0 όταν ο Φονσέκα έκανε την κάθετη πάσα και ο Σπύρου από διαγώνια θέση σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να περνά λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Δαρζέντα.  Το Βάτι προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απειλήσει και στο 67’ ο Πρέτσι δοκίμασε τα πόδια του με τον Σκούφη να απομακρύνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Σπύρου ήταν αυτός που βρέθηκε απέναντι απ’ τον Δαρζέντα και έκανε το 2-0 με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 70’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές μετά την κόκκινη κάρτα που είδε ο Κόκκαλης για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκουβέρο. Παρόλο το αριθμητικό πλεονέκτημα οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί με τον Αλιμερκάι να απειλεί λίγο πριν την λήξη με εκτέλεση φάουλ με τους αμυντικούς των πρασίνων να απομακρύνουν και το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Ο κορυφαίος

Αρκετές κερδισμένες μονομαχίες απ’ τον Μαυρίδη, που πίεσε, κράτησε μπάλα σε πολλές περιπτώσεις ενώ ήταν αυτός που άνοιξε και τον δρόμο κάνοντας το 1-0 στο 38’.

Στο ύψος του

Προσπάθησε αρκετά ο Αλιμερκάι από πλευράς Διαγόρα Βατίου αφού προσπάθησε αρκετά στον χώρο της μεσαίας γραμμής δίνοντας αρκετές μάχες. Καλός σε απόδοση και ο Παπαχαλάμπους από πλευράς Αναγέννησης που περίορισε αρκετά τον Πρέτσι.

Διαιτησία

Για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης στο 2-0 διαμαρτύρονται απ’ τον Διαγόρα Βατίου στον Δημαράκη, χωρίς πρόβλημα οι Γιαμούζης και Πατσιαούρας.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Ασφενδιού (Κώστας Παπαχαραλάμπους): Σκούφης, Θεοδώρου Ν., Σωτίρι, Θωνιάτης, Σπύρου (78’ Κάρρος), Φονσέκα, Μαυρίδης, Γεροβασίλης (88’ Σπατιώτης), Παπαχαραλάμπους, Κόκκαλης, Πάχος (70’ Κεφαλιανός Γ.)

Διαγόρας Βατίου (Γιάννης Καμπούρης): Δαρζέντας, Τσιώνης, Καραγιάννης (46’ Γκουβέρος), Λάππας, Χύσα, Αλιμερκάι, Λαζίδης (83’ Κακλαμάνος), Πρέτσι, Λαζεράρι, Τσιπιζίδης (46’ Κιότου), Πεταυράκης.