Mεγάλη νίκη για τον Α.Ο Πυλίου απέναντι στον Πανηλειακό
Αθλητισμός
11/12/2022

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα ο Α.Ο Πυλίου ο οποίος στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (4ος Όμιλος) επικράτησε με 3-0 του ιστορικού Πανηλειακού και έφτασε έτσι τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Γκίκας (2) και Μπριλάκης τα γκολ των γηπεδούχων.

Εικόνα

Με το καλημέρα στο πρώτο ημίχρονο ο Α.Ο Πυλίου πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Δρόσος στο 7’ έκανε την σέντρα, οι αμυντικοί του Πανηλειακού δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Γκίκας με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μάντζαρη για το 1-0.  Μετά το γκολ ο Πανηλειακός προσπάθησε να ισορροπήσει και να πάρει μέτρα στο γήπεδο, και μετά την κεφαλιά του Χατζηβασίλη που πέρασε άουτ στο 22’ είχε μια καλή στιγμή στο 23’ με τον Λούσκο από θέση βολής να πλασάρει και τον Παναγιωτόπουλο σωτήρια να απομακρύνει πριν η μπάλα καταλήξει προς την εστία.

Ο Α.Ο Πυλίου με υπομονή έψαξε την φάση του στο ματς για ένα δεύτερο τέρμα και στο 38’ είχε μια από αυτές όταν ο Δρόσος έκανε την παράλληλη πάσα απ’ τα δεξιά με τον Γκίκα να σουτάρει και τον Μάντζαρη να λέει όχι και να απομακρύνει, και τον Ντόκο στην εξέλιξη της φάσης να σουτάρει λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια.

Το 2-0 ήρθε στο 43’. Ο Γκίκας ήταν αυτός που πήρε την μπάλα απ’ τα αριστερά έκλεισε προς τα μέσα και με πλασέ, πέτυχε ένα γκολ ποίημα περνώντας την πάνω απ’ τον Μάντζαρη και στέλνοντας την στο αριστερό του παραθυράκι.  Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και άλλη καλή στιγμή όταν ο Κότζα με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Αλεξίου με τον Μάντζαρη όμως να το νικά και να αποκρούει με το πόδια.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου πέτυχε και άλλο γκολ όταν ο Γκίκας εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα δεξιά και ο Μπριλάκης με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στην δεξιά γωνία του Μάντζαρη κάνοντας το 3-0.

Στο 60’ ο Πανηλειακός είχε μια καλή στιγμή με τον Λούσκα να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ ενώ όσο περνούσε ο χρόνος έπεφτε και ο ρυθμός του αγωνα με τους γηπεδούχους να κάνουν και συντήρηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά να έχουν ακόμα δύο καλές στιγμές για να πετύχουν και τέταρτο γκολ.

Στο 71’ ο Μανωλιάς έκανε ωραία ενέργεια, πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Αλεξίου που καθυστέρησε όμως να εκτελέσει και κόπηκε απ’ τους αμυντικούς ενώ στο 91’ ο Κότζα έκανε κούρσα απ’ τα δεξιά, έβγαλε παράλληλη πάσα στον Στάκκο αλλά το σουτ του κατέληξε πάνω στον Μάντζαρη. Η τελευταία καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους με την κεφαλιά του Τσίγκρηλα και τον Χάμο να μπλοκάρει και να κρατά το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο κορυφαίος

Με δύο γκολ και μια ασσίστ ο Ηλίας Γκίκας ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Α.Ο Πυλίου και απ’ αυτούς που την οδήγησαν στην μεγάλη νίκη.

Διαιτησία

Χωρίς προβλήματα οι Νικολάου, Πετρίδης και Παπαδόπουλος.

Οι συνθέσεις

Α.Ο Πυλίου (Δημήτρης Χρυσόπουλος): Χάμος, Χατζηβασίλης (80’ Παπαγεωργίου), Μπριλάκης, Μπέρτος, Παναγιωτόπουλος, Ντόκο (80’ Στάκκος), Γκίκας (72’ Τουργαΐδης), Μαυρόπουλος (72’ Χατζηνικολάου), Δρόσος (63’ Μανωλιάς), Αλεξίου, Κότζα.

Πανηλειακός (Γκάτσιος Θοδωρής): Μάντζαρης, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος (55’ Καλομοίρης), Κασμερίδης, Τσίγκρηλας, Αντωνιάδης (74’ Κακόγιαννης), Λούσκος (74’ Μπάλος), Λίμα, Μπάλλας, Μενσά (55’ Αράπη), Πεντρίνιο (18’ λ.τ. Αρσενίδης)