Μοιρασιά στο Νέο στάδιο για Αναγέννηση και Ευκλή
Αθλητισμός
08/01/2023

Με ισοπαλία ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, Αναγέννησης Ασφενδιού και Ευκλής Σορωνής οι οποίοι για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας ήρθαν ισόπαλοι (2-2) στο Νέο στάδιο Ανταγόρας.  Δύο γκολ πέτυχε ο Φονσέκα για τους γηπεδούχους ενώ ο Ευκλής σκόραρε με τον Λαθούρη και με γκολ του Χειμωνέττου στο 85'.

Εικόνα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς και στο 3’ απείλησαν με το πλασέ του Φονσέκα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χατζηελευθερίου ενώ στο 8’ από γύρισμα του Κάρρου ο Φονσέκα πλάσαρε ξανά με τον Χατζηελευθερίου να αποκρούει και τους αμυντικούς να απομακρύνουν στην συνέχεια. Ο Ευκλής ισορρόπησε το ματς και στο 13’ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Ατσίδης με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Τυρά ενώ στο 27’ το δυνατό σουτ του Μπερετούλη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 31’ ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους όταν ο Μαυρίδης κέρδισε το πέναλτι από ανατροπή του Μπερετούλη με τον Βραζιλιάνο απ’ την άσπρη βούλα να δίνει προβάδισμα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ευκλής απείλησε με το μακρινό σουτ του Λαθούρη, με τον Τυρά να διώχνει ενώ στο 43’ ο Χατζηελευθερίου απομάκρυνε το φάουλ του Παπαχαραλάμπους. Ένα λεπτό αργότερα ο Κόκκαλης έκανε την σέντρα, ο Μαυρίδης κατέβασε αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Ο Ευκλής είχε την ευκαιρία να πάει με την ισοπαλία στο ημίχρονο αφού στο 46’ ο Πιπέρης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έκανε καλό πλασέ ενώ στο 47’ και πάλι ο Πιπέρης πλάσαρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο δοκάρι του Τυρά.

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος ο Ευκλής κέρδισε πέναλτι με την ομάδα της Αναγέννησης Ασφενδιού να διαμαρτύρεται έντονα αφού φαίνεται ότι δεν υπάρχει επαφή πάνω στον Μπερετούλη. Ο Λαθούρης ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-1 για την ομάδα του στο 49’.

Μετά το 1-1 ο Ευκλής πατούσε καλύτερα και στο 59’ απείλησε με τον Κώστα Λαό με τον Τυρά να απομακρύνει το πλασέ του σε κόρνερ. Στο 60’ ο Λαθούρης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κώστας πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας με τον Τυρά να μπλοκάρει. 

Η Αναγέννηση Ασφενδιού κατάφερε να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Φονσέκα με όμορφο φαλτσαριστό πλασέ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χατζηελευθερίου κάνοντας το 2-1.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, ο Ευκλής πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση. Στο 80’ ο Καραγιάννης έκανε την σέντρα απ’ τα αριστερά και ο Χειμωνέττος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά παράλληλα απ’ την εστία και στο 85’ ήρθε το 2-2.

Ο Κυπαρισσάς προωθήθηκε έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή και ο Χειμωνέττος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τυρά φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στο τέλος η Αναγέννηση κατάφερε να σκοράρει από σουτ του Παπαχαραλάμπους και προβολή του Πη με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη της Δέτση και το ματς να ολοκληρώνεται στην απόλυτη ισορροπία στο Νέο στάδιο Ανταγόρας.

Ο κορυφαίος

Ο Φονσέκα ήταν κινητικός για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές. Μια απ’ την άσπρη βούλα και μια με ένα υπέροχο σουτ έξω απ’ την περιοχή.

Στο ύψος του

Ο Κώστας Λαθούρης κέρδισε πολλές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, βοήθησε την ομάδα του, μαζί με τον Μπερετούλη να πάρει μέτρα στο γήπεδο και ήταν εύστοχος απ’ την άσπρη βούλα.

Διαιτησία

Παράπονα απ’ τον Τζεβελεκίδη για την φάση του πέναλτι έχουν οι γηπεδούχοι. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, Φραγκιαδάκης και Δέτση.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Ασφενδιού (Κώστας Παπαχαραλάμπους): Τυράς, Σωτίρι, Σπύρου (46’ Πάχος), Γεροβασίλης (65’ Σπατιώτης), Φονσέκα, Κουρζής, Μαυρίδης, Κόκκαλης (46’ Πης), Παπαχαραλάμπους, Κεφαλιανός (68’ Θεοδώρου Γ.), Κάρρος.

Ευκλής Σορωνής (Παναγιώτης Καρίκης): Χατζηελευθερίου, Λάος Γ. (80’ Παπαϊωάννου), Καλαγρής, Ατσίδης (68’ Κυπαρισσάς), Μπερετούλης, Λαθούρης (94’ Λάσκαρης), Καραγιάννης, Κώστας, Πιπέρης, Λάος Κ. (68’ Τζίκα), Λαπάκης (46’ Χειμωνέττος)