Πέρασε απ’ την Κω η Α.Ε.Ρ. Αφάντου, 0-3 την Αναγέννηση Ασφενδιού
Αθλητισμός
24/01/2023

Τη νίκη με 3-0 πήρε η Α.Ε.Ρ. Αφάντου απέναντι στην Αναγέννηση Ασφενδιού για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Α’ κατηγορίας στο παλιό γήπεδο Ανταγόρας.  Κιοσέογλου, Φερεντίνος και Ρούσσος (πεν.) τα γκολ της ομάδας του Παναγιώτη Μπεκιάρη. Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσε το ματς η Αναγέννηση Ασφενδιού αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για «θέατρο» ο Κόκκαλης στο 50’. Η Αναγέννηση Ασφενδιού έχασε με τραυματισμό πριν την έναρξη του ματς τον Φονσέκα ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της Βαλάντως Δρακιού μητέρας του ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Ρ. Αφάντου, Αποστόλη Ζέκιου που έφυγε εντελώς άδικα απ' την ζωή σε ηλικία 44 ετών.

Εικόνα

Με το καλημέρα στο ματς οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο ματς όταν από διαγώνια πάσα του Χατζησάββα ο Κιοσέογλου μπήκε απ’ τα δεξιά και πλάσαρε κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα, στο 5’ οι «πράσινοι» έφτασαν μια ανάσα απ’ την ισοφάριση. Ο Κόκκαλης γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ με την μπάλα να καταλήγει αρχικά στο αριστερό δοκάρι, στην συνέχεια στο δεξί δοκάρι και τον Σπύρου από πλεονεκτική θέση να πλασάρει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα πέρα από κάποια μακρινά σουτ από Κιοσέογλου και Φερεντίνο με τους γηπεδούχους να κλείνουν καλά τους χώρους και στο τελευταίο δεκάλεπτο να παίρνουν και μέτρα και να πατούν την αντίπαλη περιοχή χωρίς όμως να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έμειναν νωρίς με δέκα ποδοσφαιριστές αφού στο 50’ ο Κοκκαλης πήγε στην πορεία της μπάλας προλαβαίνοντας τον Κεφάλα με τον Δημαράκη να δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των «πρασίνων» για θέατρο. 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Χατζησάββας από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ, ενώ στο 60’ ήρθε το 0-2. Ο Χατζησάββας ήταν αυτός που έκανε την κάθετη πάσα, ο Φερεντίνος πάτησε περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Η Α.Ε.Ρ.Α είχε την κυκλοφορία και απείλησε ξανά με την κεφαλιά του Ρούσσου στο 66’ με τον Τυρά να διώχνει ενώ στο 70’ το διαγώνιο σουτ του Μαυρίδη πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 75’ να κλειδώσουν τη νίκη όταν ο Κιοσέογλου πάτησε περιοχή, ο Κεφαλιανός τον ανέτρεψε και ο Ρούσσος απ’ το σημείο του πέναλτι έκανε το 0-3.

Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξαν κάτι με την Α.Ε.Ρ.Α να απειλεί ξανά με τον Κιοσέογλου και την Αναγέννηση με τον Μαυρίδη και το σκορ έμεινε έτσι μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

Ο κορυφαίος

Ο Χατζησάββας κινήθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτης της επίθεσης και παρότι πολλές φορές βγήκε απ’ το «κουτί» ήταν αυτός που έφτιαξε τα δύο απ’ τα τρία γκολ της Α.Ε.Ρ. Αφάντου.

Στο ύψος του

Σ’ ένα ματς στο οποίο η άμυνα της Αναγέννησης δέχτηκε αρκετές επιθέσεις είτε απ’ τα πλάγια είτε κάθετα, ο Σωτίρι κέρδισε πολλές μονομαχίες για την ομάδα του.

Διαιτησία

Παράπονα απ’ την διαιτησία του Δημαράκη έχουν οι γηπεδούχοι, χωρίς πρόβλημα Φραγκιαδάκης και Πατσιαούρας.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Ασφενδιού (Κώστας Παπαχαραλάμπους): Τυράς, Σωτίρι, Σπύρου (79’ Τράκας), Κουρζής, Μαυρίδης, Κεφαλιανός (79’ Θεοδώρου Γ.), Παπαχαραλάμπους, Κόκκαλης, Θωνιάτης, Πης (69’ Σπατιώτης), Κάρρος.

Α.Ε.Ρ. Αφάντου (Παναγιώτης Μπεκιάρης): Κεφάλας, Κορλός (76’ Γιατσάτσιος), Μακρυδημήτρης, Σταματούλλας, Αθανασίου (76’ Λυκοπάντης), Αρφαράς (46’ Φυλακούρης), Σαββούλης (46’ Νικήτας), Ρούσσος, Κιοσέογλου, Χατζησάββας, Φερεντίνος (64' Σπαχιού)

Ρεπορτάζ