Ένα ακόμη βήμα προς την παραμονή απ’ τον Α.Ο Πυλίου
Αθλητισμός
27/03/2023

Ο Α.Ο Πυλίου επικράτησε με 2-1 του Α.Ο Διαβολιτσίου για την 21η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, έφτασε τους 32 βαθμούς, ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας και έκανε ένα ακόμη βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Χατζηβασίλης και Τουργαϊδης τα γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου ενώ για το Διαβολίτσι μείωσε ο Ηλιόπουλος.

Εικόνα

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν απ’ την αρχή με διάθεση να απειλήσουν απ’ τα πλάγια αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για το Διαβολίτσι με τον Ορλάντο να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Ο Α.Ο Πυλίου είχε την κατοχή και την κυκλοφορία αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει για να απειλήσει η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 35’ όταν ο Κατσέλης δοκίμασε τα πόδια του και ο Καπατσώρης μπλόκαρε.

Στο 39’ ο προωθημένος Παναγιωτόπουλος έκανε την σέντρα με τον Κότζα να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Καπατσώρη να μαζεύει ενώ στο 42’ ο Χατζηβασίλης δοκίμασε τα πόδια του αλλά ο τερματοφύλακας του Διαβολιτσίου δεν ανησύχησε.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι όταν στο 54’ ο Πάγια σούταρε με τον Τοπουζλή να απομακρύνει ενώ στο 58’ ήρθε το 1-0 για τον ΑΟΠ. Ο Αποστολίδης εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά και ο Χατζηβασίλης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μάλιστα πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά στο 62’.

Ο Κότζα έκανε την κάθετη πάσα, ο Αποστολίδης κινήθηκε στην περιοχή, πάσαρε στον Τουργαΐδη και εκείνος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο το Διαβολίτσι κατάφερε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του ματς. Στο 73’ ο Αρβανίτης έκανε την κάθετη πάσα και ο Ηλιόπουλος που βρέθηκε απέναντι στον Τοπουζλή πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα για το 2-1.

Μετά το γκολ το Διαβολίτσι προσπάθησε να γεμίσει την περιοχή του Τοπουζλή αλλά δεν έφτασε στην μεγάλη φάση με το Πυλί να απειλεί ξανά στο 88’ και στο 90’ με Αποστολίδη και Βουκομάνοβιτς.

Διαιτησία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Θωμόγλου, Μαρκαντωνάτος και Μημίδης.

Ο κορυφαίος

Ο Αποστολίδης δημιούργησε και τα δύο τέρματα του Α.Ο Πυλίου και ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοση του για τους «βυσσινί».

Στο ύψος του

Ο Ηλιόπουλος για ακόμη ένα παιχνίδι σκόραρε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στην μια φάση που του παρουσιάστηκε και ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν για την ομάδα του. 

Οι συνθέσεις

Α.Ο Πυλίου (Δημήτρης Χρυσόπουλος): Τοπουζλής, Παναγιωτόπουλος, Μπριλάκης, Μαυρόπουλος, Κότζα (72’ Τάσιος), Βουκομάνοβιτς (93’ Στάκκος), Αποστολίδης (93’ Σκέντζος), Χατζηνικολάου (46’ Δρόσος), Τουργαΐδης (84’ Χατζησουλεϊμάν), Χατζηβασίλης, Κατσέλης.

Α.Ο Διαβολιτσίου (Κώστας Παλαμάρας): Καπατσώρης (72’  Ανδρουτσόπουλος), Στραβάκος (46’ Βέλης), Καντούτσης, Μπαλόπουλος, Μουλιάτος, Πάγια (64’ Αρβανίτης), Πιτσιλής, Ορλάντο (80’ Ντελής), Τσιγαρίδης (72’ Γκελγέρια), Ηλιόπουλος.