Νίκη και και πρόκριση για τον Α.Ο Πυλίου στους «4» του κυπέλλου Δωδεκανήσου
Αθλητισμός
30/03/2023

Mε γκολ του Μανώλη Συντιχάκη στο 40′ ο Α.Ο Πυλίου επικράτησε με 0-1 της Δόξας Καρδάμαινας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου. Μια άκρως πετυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για την Δόξα Καρδάμαινας που έκανε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Εικόνα

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της κυκλοφορίας απ’ το ξεκίνημα της αναμέτρησης και απείλησαν με μακρινά σουτ από Κότζα και Χατζησουλεϊμάν. Στο 16′ ο Συνεσίου πλάσαρε με τον Τοπουζλή να αποκρούει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία ενώ ένα λεπτό μετά ο Χατζησουλεϊμάν δοκίμασε τα πόδια του με τον Δημητρίεβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 19′ ο Μαργαρίτης εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση με τον Δημητρίεβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ με την κεφαλιά του Χατζηβασίλη απ’ την εκτέλεση στην συνέχεια να περνά άουτ. Στο 22′ ο Κότζα εκτέλεσε το κόρνερ με τον Συντιχάκη να πιάνει την κεφαλιά και την Δημητρίεβιτς να μπλοκάρει.

Ο Α.Ο Πυλίου προσπάθησε να απειλήσει με Αποστολίδη και Συντιχάκη στην συνέχεια με την Δόξα να προσπαθεί κυρίως στην κόντρα να φανεί απειλητική. Το γκολ για τον Α.Ο Πυλίου ήρθε τελικά στο 40′ όταν ο Κατσέλης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Συντιχάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 43′ ο Συνεσίου πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Ατσαλάκη ο οποίος από δεξιά σούταρε με τον Τοπουζλή να διώχνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Α.Ο Πυλίου είχε την κυκλοφορία αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει εύκολα στην περιοχή του Δημητρίεβιτς για να απειλήσει με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες. Στο 80′ η Δόξα έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Χατζηαντωνίου έκανε την παράλληλη σέντρα απ’ δεξιά με τον Χατζηφούντα με τακουνάκι να στέλνει την μπάλα άουτ και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι κορυφαίοι

Καλό παιχνίδι απ’ τους Χατζησουλεϊμάν και Συντιχάκη για την ομάδα του Α.Ο Πυλίου με τους δύο ποδοσφαιριστές να δείχνουν διάθεση σε όλη την διάρκεια του ματς.

Στο ύψος τους

Ένα ακόμα καλό ματς από Χρήστο Χατζηφούντα και Βαλάντη Παπαβασιλείου στο κέντρο της άμυνας της Δόξας Καρδάμαινας αφού βγήκαν τις περισσότερες φορές πρώτοι στις μονομαχίες.

Διαιτησία

Χωρίς πρόβλημα οι Δημαράκης, Πατσιαούρας και Γιαμούζης. 

Οι συνθέσεις

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Κορκής, Βρέττης (55′ Χατζηαντωνίου) , Παπαβασιλείου, Χατζηφούντας Χ., Σπύρου, Πης Γ., Χατζηπαναγιώτης, Χατζηφούντας Μ., Συνεσίου (65′ Τσέλα), Ατσαλάκης (90′ Τσίκνης)

Α.Ο Πυλίου ( Δημήτρης Χρυσόπουλος): Τοπουζλής, Χατζηβασίλης, Μπριλάκης (60′ Παναγιώτοπουλος), Συντιχάκης, Κατσέλης (80′ Στάκκος) ,Χατζησουλεϊμάν, Χατζηνικολάου (60′ Τουργαΐδης), Αποστολίδης, Δρόσος, Κότζα (72′ Τάσιος) Μαργαρίτης

Ρεπορτάζ