Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro στα Δωδεκάνησα
Αθλητισμός
02/04/2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο νησί μας,  το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Εντουρο (Enduro) στα Δωδεκάνησα με συμμετοχές 90 αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων αθλητών που διεκδικούν την φανέλα του πρωταθλητή και πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διεξήχθη μεταξύ 1-2 Απριλίου σε ειδικές διαδρομές που έλαβαν χώρα στον ορεινό όγκο της Κω πάνω από το δάσος της Τσουκαλαριάς μέχρι το Σύμπετρο.

Τις διαδρομές και όλο το στήσιμο του αγώνα επιμελήθηκαν η ομάδα Εντούρο της Κω Mud Turtles ( Μαντ Τερτλς) όπου από αρχές του χρόνου, καθαρίζουν, διαμορφώνουν θέτοντας υψηλά επίπεδα διεθνούς αγώνα Εντουρο στα μονοπάτια της Κω.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω ανέδειξαν τον αγώνα ως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ταυτόχρονα διεθνή αγώνα προκριματικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εντουρο. 

Ο αγώνας  και οι απονομές, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Κω δίνοντας ένα γιορταστικό τόνο και μια αίγλη αντάξια των δυνατοτήτων του νησιού μας , στις διοργανώσεις διεθνών και καταξιωμένων αγώνων.

Την εκδήλωση των απονομών συντόνισε ο δημοσιογράφος Τέρης Χατζηιωάννου, ενώ τις πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της μαρίνας Κω, Κώστας Χόνδρος, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ, Γιάννης Παπάς. Παρόντες και ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ποδηλάτισσα Ντίνα Σβύνου η οποία έλαβε τιμητικό βραβείο για τον ΠΟΚ, η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ελευθερία Φτακλάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης παιδείας Γιάννης Κρητικός, η Αντιπεριφερειάρχης εμπορίου Ευρυδίκη Νάκη, Αντιπρόεδρος του ΛΤ Χαράλαμπος Ναβροζίδης και Αντιπρόεδρος της μαρίνας Κω Πέτρος Πετρής.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ