Συλαϊδόπουλος: Έγραψε τη δική του ιστορία ως «αρχιτέκτονας» των Νέων του Ολυμπιακού, τους οδήγησε σε Πρωτάθλημα
Αθλητισμός
30/04/2023

Ο 44χρονος προπονητής των Νέων του Ολυμπιακού τους οδήγησε στο πρώτο τους Πρωτάθλημα μετά από 6 χρόνια με 21 νίκες. Ο διπλός του ρόλος στην ομάδα!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το πρώτο του Πρωτάθλημα στη Super League των Νέων μετά από έξι χρόνια και μαζί με αυτό πέτυχε και την έξοδό του στην Ευρώπη και τη διασφάλιση της παρουσίας του στη Youth League. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος είναι ο προπονητής πίσω από αυτήν την επιτυχία.

Ευρισκόμενος από πέρυσι στους Νέους και ενώ είχε δουλέψει για αρκετά χρόνια στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε παιδιά πιο μικρής ηλικίας όπως οι Μουζακίτης και Χ. Κωστούλας. Για τον Ολυμπιακό είναι το 7ο του Πρωτάθλημα σε επίπεδο Νέων, διότι έχει 6 σε επίπεδο Super League Νέων και 1 σε επίπεδο Νέων.

Το προηγούμενο Πρωτάθλημά του στους Νέους ο Ολυμπιακός το είχε τη σεζόν 2016-2017, που ήταν και το τρίτο σερί του για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Συλαϊδόπουλος φέτος είχε με τον Ολυμπιακό 21 νίκες, 1 ισοπαλία και μόνο 4 ήττες με 59 γκολ υπέρ και 16 κατά.

ΣΥΛΑΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Υπήρξε φυσικά ο «αρχιτέκτονας» και ως μία σπουδαία ανατροπή, καθώς να σημειωθεί πως στο τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα των Νέων του Ολυμπιακού βρισκόταν 8 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ! Στις τελευταίες αγωνιστικές ο Συλαϊδόπουλος αναβαθμίστηκε στην πρώτη ομάδα ως πρώτος βοηθός του Ζοσέ Ανιγκό αλλά έμεινε δίπλα στην ομάδα των Νέων και παρακολουθούσε τα πάντα.Μάλιστα τα τμήματα υποδομών του Ολυμπιακού έδωσαν τρία άτομα στο τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας. Ο Συλαϊδόπουλος ως ο πρώτος βοηθός του Ανιγκό. Ο Ανιγκό που ως πρώτος προπονητής της πρώτης ομάδας ήταν εκείνος που... έτρεχε το project των Ακαδημιών.

Και ο 2ος βοηθός του που είναι ο Τόμας Μπενεντέντ. Στον Ολυμπιακό ο Μπενεντέντ υπήρξε βοηθός του επικεφαλής των Ακαδημιών και scout και από τον Σεπτέμβριο και μετά σε έναν ρόλο συνεργάτη του Ανιγκό (που είχε τη θέση του τεχνικού διευθυντή) και ειδικότερα ως βοηθός διεθυντή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Έχει δουλέψει και ως αναλυτής και βοηθός προπονητή στη Μαρσέιγ.

 

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Τομαράς

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/