Α.Ο Ακαδημία Κω: Με 9 αθλητές στα Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου, πρωτιά για τον Πεδιαδιτάκη
Αθλητισμός
29/05/2023

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος, η αποστολή της Ακαδημία Κω αποτελούμενη από 9 αθλητές συνολικά, επέστρεψε με πρωταθλητή Δωδεκανήσου από το τοπικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου, το οποίο έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου στη Ρόδο. 

Αυτή τη φορά στην κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών» και στα δύο αγωνίσματα που διεξήχθησαν, στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης και στο αγώνισμα του δρόμου αντοχής, ο Πεδιαδιτάκης Νικόλαος Σταύρος κατέκτησε την 1η θέση και στέφθηκε πρωταθλητής Δωδεκανήσου, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε πριν από λίγες ημέρες ο αθλητής του σωματείου μας, Δημητριάδης Δίας, στην κατηγορία των «Παίδων».

Στην ίδια κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών» και οι άλλοι δύο αθλητές της Ακαδημίας που αγωνίσθηκαν, παρουσιάστηκαν αρκετά δυνατοί, με τον Πορρή Κονταντώνη Χαράλαμπο Ηλία να τερματίζει 4ος στην ατομική χρονομέτρηση και 2ος στην αντοχή και τον Πολυχρονιάδη Ερμή να τερματίζει 6ος και στα δύο αγωνίσματα.

Στην κατηγορία των «Μίνι Μεγάλων Αγοριών» ο Πολυχρονιάδης Διαμαντής ολοκλήρωσε το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης τερματίζοντας στην 7η θέση, βελτιώνοντας την απόδοσή του τη δεύτερη ημέρα, όπου τερμάτισε 5ος.

Στις «παγκορασίδες», μία κατηγορία που συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές, οι δύο αθλήτριές μας, Μητσιάκη Μιχαέλα και Πεδιαδιτάκη Ασπασία, την πρώτη ημέρα των αγώνων στην ατομική χρονομέτρηση, τερμάτισαν στην 7η και 9η θέση αντίστοιχα, μεταξύ 14 αθλητριών και τη δεύτερη ημέρα στην αντοχή, τερμάτισαν στην 10η και 12η θέση αντίστοιχα, μεταξύ 16 αθλητριών.

Στην τελευταία κατηγορία, αυτή των «Παμπαίδων», η Ακαδημία συμμετείχε με τρεις αθλητές. Στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης ο Ροΐδης Βασίλειος τερμάτισε 4ος, ο Τζαμάλης Ελευθέριος 8ος και ο Κιάρης Δημήτριος 10ος, μεταξύ 11 αγωνιζομένων. Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων στο αγώνισμα της αντοχής συμμετείχαν 12 αθλητές, με τον Ροΐδη Βασίλειο να τερματίζει 5ος, τον Τζαμάλη Ελευθέριο 8ο και τον Κιάρη Δημήτριο 11ο.

Τα συνολικά αποτελέσματα για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες και τα σωματεία που συμμετείχαν στο διήμερο πρωτάθλημα παρουσιάζονται παρακάτω.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει τόσο τους αθλητές της για την προσπάθειά τους όσο και το προπονητικό επιτελείο αλλά και τους λοιπούς συνοδούς, καθώς άλλη μία αποστολή ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα και με επίπεδο ανάλογο επαγγελματικών ομάδων.

Συγχαίρουμε ακόμα, τους χορηγούς μας που στηρίζουν τις προσπάθειες αυτών των παιδιών, τις εταιρείες Phython Tours και Python Experience, τον Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., την Erika’s horse riding farm, το Jacksons beach bar restaurant, το κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, τον όμιλο Koullias Hotel Group, το ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, την εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, το cafe Delicious στο Πυλί, τον Νίκο Απ. Μωρέ (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε. καθώς και την εταιρεία Blue Star Ferries που στήριξε και αυτήν την προσπάθεια των αθλητών και των συνοδών της Ακαδημίας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

Φωτογραφίες