Πρωταθλητής Δωδεκανήσου στην ορεινή ποδηλασία ο Α.Ο Ακαδημία Κω
Αθλητισμός
20/06/2023

Με πρωταθλητή Δωδεκανήσου και στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ολοκλήρωσε την παρουσία του ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω.

Μετά από 1,5 χρόνο παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα, η Ακαδημία Κω συνέχισε την ανοδική της πορεία σε όλα τα επίπεδα, αφού μετά την ανάδειξη δύο πρωταθλητών Δωδεκανήσου στα αγωνίσματα της ατομικής χρονομέτρησης και της αντοχής στις κατηγορίες των «Παίδων» και των «Μίνι Μικρών Αγοριών», στους αγώνες που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο και τον Μάιο στη Ρόδο, ήρθε να προστεθεί στις φετινές επιτυχίες και η κατάκτηση του πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας στην κατηγορία των «Εφήβων» από τον Σεμπάστιαν Ρομάν.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά στην παρουσία της Ακαδημίας Κω σε αθλητικές αποστολές για το 2022 και το 2023, οι αθλητές της Ακαδημίας ήταν οι περισσότεροι από κάθε άλλη αγωνιζόμενη ομάδα και παράλληλα συμμετείχαν σε 10 από τις 12 αγωνιζόμενες αθλητικές κατηγορίες, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι, αλλά αντίθετα αναδεικνύει τη μεστή, επαγγελματική και σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται από το έμπειρο προπονητικό επιτελείο, ακολουθώντας τους πυλώνες του οράματος της Ακαδημίας Κω, όπως αυτοί καθορίσθηκαν από την αρχή της δημιουργίας αυτού του σωματείου.

Έτσι, το Σάββατο στις 17 Ιουνίου, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, στο περιφερειακό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας που συνδιοργανώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου και τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω, συγκεντρώθηκαν συνολικά 83 αθλητές για 12 αγωνιζόμενες αθλητικές κατηγορίες, από τα αθλητικά σωματεία της Δωδεκανήσου, Α.Ο. Ακαδημία Κω (με 17 αθλητές), Κωακό Όμιλο Ποδηλασίας (με 16 αθλητές), Ποδηλατικό Όμιλο Κω (με 13 αθλητές), Α.Σ.Ρ. Έλαφο (με 12 αθλητές), Κ.Α.Ο Φιλίνο (με 12 αθλητές), Α.Ο.Ρ. Ανταίο (με 8 αθλητές), Π.Ο.Ρ. Ροδήλιο (με 2 αθλητές) και Π.Α.Σ. Ασκληπιό (με 2 αθλητές).

Πολυνίκης με 4 πρωταθλητές (στις κατηγορίες «Μίνι Μικρά Αγόρια», «Μίνι Μικρά Κορίτσια», «Κορασίδες» και «Μάστερς Γυναίκες») αναδείχθηκε ο Α.Σ.Ρ Έλαφος, από 2 πρωταθλητές είχαν τα σωματεία Ποδηλατικός Όμιλος Κω (στις κατηγορίες «Παγκορασίδες» και «Μάστερς Άνδρες»), Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας (στις κατηγορίες «Παμπαίδες» και «Παίδες») και Α.Ο.Ρ. Ανταίος (στις κατηγορίες «Μίνι Μεγάλα Αγόρια» και «Άνδρες») και από έναν πρωταθλητή είχε ο Α.Ο. Ακαδημία Κω (στην κατηγορία «Έφηβοι») και ο Π.Ο.Ρ. Ροδήλιος (στην κατηγορία «Μίνι Μεγάλα Κορίτσια»). 

Η Ακαδημία Κω, αναλυτικά ανά κατηγορία, στα «Μίνι Μικρά Αγόρια» είδε τους Πεδιαδιτάκη Νικόλαο Σταύρο, Πορρή Κονταντώνη Χαράλαμπο Ηλία και Πολυχρονιάδη Ερμή να τερματίζουν στην 4η, την 5η και 6η θέση αντίστοιχα μεταξύ 7 αθλητών, ενώ στα «Μίνι Μεγάλα Αγόρια», μία κατηγορία στην οποία αγωνίσθηκαν συνολικά 15 αθλητές, ο Πολυχρονιάδης Διαμαντής τερμάτισε 11ος και ο Σκαλέρης Σταμάτιος 13ος.

Στην κατηγορία των «Παμπαίδων», όπου συμμετείχαν συνολικά 12 αθλητές, η Ακαδημία συμμετείχε με 4 αθλητές, με τον Φα Νικόλαο να τερματίζει 4ος, τον Ροΐδη Βασίλειο 5ο, τον Κιάρη Δημήτριο 6ο και τον Ντέλιο Κωνσταντίνο 10ο. 

Στην κατηγορία των «Παγκορασίδων», η Μητσιάκη Μιχαέλα ολοκλήρωσε τον αγώνα της τερματίζοντας στην 8η θέση και η Πεδιαδιτάκη Ασπασία στη 10η, μεταξύ 15 αθλητριών που αγωνίστηκαν στην εν λόγω κατηγορία.

Στους «Παίδες», ο Δημητριάδης Δίας κατετάγη 4ος με τον Αδαμαντίδη Ιωάννη να τον ακολουθεί στην 5η θέση (στα αποτελέσματα εσφαλμένα αναγράφεται στην 6η θέση), ανάμεσα σε 9 αθλητές που αγωνίσθηκαν στην κατηγορία αυτή.

Στις «Κορασίδες», η Κατερίνα Ανυφαντή κατέκτησε την 3η θέση και στους «Έφηβους» ο Σεμπάστιαν Ρομάν τερμάτισε 1ος κατακτώντας και τον τίτλο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου στην κατηγορία αυτήν.

Στην κατηγορία «Μάστερς», στους άνδρες, ο Καλούδης Παράσχος τερμάτισε 8ος και στις γυναίκες, η Παστρικού Ασπασία τερμάτισε στη 2η θέση, δίνοντας στην Ακαδημία ακόμα ένα μετάλλιο. 

Τα συνολικά αποτελέσματα για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες και τα σωματεία που συμμετείχαν παρουσιάζονται παρακάτω.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει θερμά τόσο τους αθλητές της όσο και τους αθλητές όλων των σωματείων και όλων των κατηγοριών για την παρουσία τους στο περιφερειακό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας. Η αγωνιστική τους προσπάθεια και η αθλητική τους συμπεριφορά πριν, κατά και μετά τον αγώνα αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει τους αθλητές και τα σωματεία, κάτι το οποίο αποτελεί εχέγγυο για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας στα Δωδεκάνησα. 

Ως Ακαδημία Κω, μετά και την ολοκλήρωση των περιφερειακών πρωταθλημάτων, μόνο υπερήφανοι θα μπορούσαμε να είμαστε για τους αθλητές μας, το προπονητικό επιτελείο αποτελούμενο από την προπονήτρια ποδηλασίας και πρώην πρωταθλήτρια ποδηλασίας και τριάθλου, κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ, κο Γιούρση Πέτρο και τον βοηθό προπονητή, κο Πεδιαδιτάκη Εμμανουήλ, αλλά και τους γονείς και τα μέλη του σωματείου μας, για την πορεία της ομάδας και αυτήν την αγωνιστική χρονιά.

Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια ενός ερασιτεχνικού σωματείου, στα πρώτα μάλιστα χρόνια παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα, σημαντικοί αρωγοί είναι οι χορηγοί μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Erika’s Horse Riding Farm, Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα - έπιπλο - πόρτες HOF) και συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και δίνουμε ραντεβού για τα πανελλήνια πρωταθλήματα που ξεκινούν από τον Ιούλιο για να ολοκληρωθεί και αυτή η αθλητική χρονιά. 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.