Χαρίσης: «Συνεργασία όλων στην Κω για την ανάπτυξη του μπάσκετ στο νησί»
Αθλητισμός
04/07/2023

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, Κώστας Χαρίσης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Κώστα Ζαφείρη και μίλησε για το camp «United Basketball Camp» που διοργανώνει στην Κω, παρουσία του βετεράνου Αμερικανού παίκτη, Όντι Νόρις. Αναλυτικά είπε:

Για το camp που διοργανώνει: «Έχουμε ξεκινήσει απ’ την προηγούμενη Δευτέρα, έχουμε συμμετοχή γύρω στα 90 παιδιά, ένα πολύ καλό νούμερο για την κοινωνία της Κω. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πολύ τουριστικό μέρος και ακόμα και στην ηλικία των 17-18 κάποια παιδιά ήδη δουλεύουν. Είμαστε ευχαριστημένοι με το νούμερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα θέλαμε και περισσότερα. Το camp ολοκληρώνεται την Παρασκευή 7 Ιουλίου, τότε θα έχουμε τις απονομές. Είναι μια πρωτοβουλία πάνω στην οποία μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο δήμος Κω και η περιφέρεια Νοτίου Αιγίου και τα τοπικά ξενοδοχεία και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να καταφέρουμε πάλι να φέρουμε προσωπικότητες και απ’ την Ελλάδα και απ’ το εξωτερικό».

Για την ανταπόκριση που έχει το camp: «Υπάρχει ενδιαφέρον, τα παιδιά αγαπούν τον αθλητισμό γενικότερα. Υπάρχουν 6 σύλλογοι μπάσκετ στο νησί, εκ των οποίων οι περισσότερου έχουν σχεδόν 200 παιδιά στις ακαδημίες τους. Είναι μια καλή «μαγιά» για να μπορέσουμε να «αντλήσουμε» παιδιά, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε τέτοια camp και να φέρνουμε προσωπικότητες στο νησί, προκειμένου να περάσουν τις πληροφορίες που πρέπει να περάσουν στα παιδιά».

Για το στόχο τού camp: «Σκοπός είναι να πετύχουμε το αποτέλεσμα, το οποίο είναι να έρχονται όλο και περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ γενικότερα, όχι μόνο στο camp μας. Μέσω μιας συμφωνίας που έχω κάνει, γιατί είναι διασυλλογικό το camp, προσπαθώ κι εγώ με τον τρόπο μου να βοηθήσω όλες τις ομάδες να έχουν περισσότερες εγγραφές. Είναι λίγο πιο ολοκληρωμένο το πράγμα, δεν είναι απλά ένα camp μπασκετικό, είναι μια συνεργασία 6 ομάδων του νησιού».

Για το πόσο σημαντικό είναι να έρχονται μεγάλες προσωπικότητες σε αυτά τα camp: «Είναι η 5η φορά που έρχεται στην Κω ο Όντι Νόρις, είναι πλέον γνώριμος στα παιδιά, είναι φίλος με αρκετό κόσμο εδώ. Ο Γκάνον Μπέικερ ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ελλάδα από ‘δω και θα το συνεχίσει στην Αθήνα, στον Ίλιον. Είναι πολύ διαφορετικό το να δώσει τις πληροφορίες ένας απλός προπονητής που τα παιδιά δεν τον έχουν αναγνωρίσει ακόμα στο χώρο του μπάσκετ ή δεν τον ξέρουν και πολύ διαφορετικό να τους δώσει τις ίδιες πληροφορίες ένας άνθρωπος που μπορούν να τον βρουν στο διαδίκτυο, να δουν με ποιους μιλάει, ποιους προπονεί και με ποιους έχει συνεργαστεί. Τα παιδιά έχουν πρότυπα και πλέον λόγω των social media έχουν έρθει πάρα πολύ κοντά σ’ αυτές τις πληροφορίες. Τώρα το μόνο που έχει μείνει είναι να “συνδέσουμε” την προσωπικότητα με τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η φυσική παρουσία».