ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οριστικοποιήθηκε η προκήρυξη
Αθλητισμός
29/08/2023

Την τελική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της (και του κυπέλλου) ενόψει της νέας χρονιάς, γνωστοποίησε επίσημα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου.

Σχετικά με την άνοδο και τον υποβιβασμό στην Α’ Κατηγορία ισχύουν τα ακόλουθα:

 

«Άνοδος: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων και την επικύρωση της βαθμολογίας από την Ε.Ε., της Ε.Π.Σ.Δ., η 1η ομάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Δωδεκανήσου και συμμετέχει στα play off για την άνοδό της στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.

Υποβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων οι τρεις τελευταίες ομάδες που θα καταλάβουν την 14η-15η -16η θέση υποβιβάζονται στη Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου. Σε περίπτωση που υποβιβαστεί ένας από τους εκπρόσωπους μας στη Γ’ Εθνική τότε θα υποβιβαστεί και τέταρτη ομάδα (δηλαδή η 13η).

Σε περίπτωση που υποβιβασθούν δύο ομάδες από τους εκπροσώπους μας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε θα υποβιβασθούν πέντε (5) ομάδες στη Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου.

Αν δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες ομάδες από αυτές που δικαιούνται, αναπληρώνονται από τους ομίλους της Β’ Κατηγορίας, βάση των κριτηρίων που ισχύουν στα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA (Άρθρο 20 παρ. 10 του ΚΑΠ 2023).

Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, 2024-2025, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, με δεκαέξι (16) ομάδες. Αν και μόνο αν, υποβιβασθεί 3η και 4η ομάδα από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου 2024-2025 θα διεξαχθεί με δεκαεπτά (17) ή δεκαοκτώ (18) ομάδες. (Απόφαση Ε.Θ. Νο15/ 22.08.2023)».

Η Β’ και η Γ’ Κατηγορία
Σχετικά με τη Β’ και τη Γ’ Κατηγορία, ισχύουν τα ακόλουθα:
«Για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, ανέρχονται τρία (3) Σωματεία.