ΣΕΓΑΣ: Κανονικά η χρήση των μορίων για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Αθλητισμός
07/10/2023

Χαράς ευαγγέλια για τους αθλητές και τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 κατακτώντας μετάλλια, αφού μετά από προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ και την συγκατάθεση του Υπουργείου Παιδείας, θα μπορούν να κάνουν χρήση των μορίων για την είσοδο τους στα Πανεπιστήμια της χώρας μας.


Μεταξύ αυτών και δύο παιδιά από το νησί μας που κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια στη διοργάνωση. Πρόκειται για την Εμινέ Τοπάλ του ΑΓΕΣ Κάμειρος στο άλμα επί κοντώ κοριτσιών με επίδοση 3,50μ. και τον Νίκο Μίαρη του Α.Ο. Ρόδου «Η Καλλιπάτειρα» στο άλμα τριπλούν με επίδοση 14,21 μέτρα.


Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ αναφέρονται τα εξής:


«Οι ενέργειες της Ομοσπονδίας είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα κι έτσι οι αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 της Πάτρας θα μπορούν να κάνουν χρήση των μορίων για την είσοδο στα Πανεπιστήμια, στο τρέχον Ακαδημαϊκό έτος. Η μετάθεση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από τον Ιούλιο στο Σεπτέμβριο απαιτούσε και τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των μορίων στο Υπουργείο Παιδείας.
Η ομοσπονδία ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κι έτσι ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση που δίνει τέλος στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr