Γιάννης Παπούλης: «Θα φανεί η δουλειά με τα κορίτσια στο αναπτυξιακό»
Αθλητισμός
13/11/2023

Ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής των νησιών και Κώος Γιάννης Παπούλης φιλοξενήθηκε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Ε.Ο.Κ. και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας στα κορίτσια. Αναλυτικά, όσα ανέφερε για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, ο έμπειρος προπονητής, που επί σειρά ετών βρίσκεται στους πάγκους των μικρών Εθνικών μας γυναικείων ομάδων.

Για τις κορασίδες και τις νεανίδες στα νησιά: «Μετά τις κορασίδες έχουμε ένα θέμα στις νεανίδες, γιατί πολλά κορίτσια σταματούν λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων. Στις κορασίδες, όμως, όπου είναι οι αναπτυξιακές ηλικίες που θέλουμε να ξεκινήσουν τα κορίτσια και να αγαπήσουν το μπάσκετ, η συμμετοχή είναι μεγάλη».

Για το αγωνιστικό καλεντάρι: «Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα με πολλούς αγώνες ώστε το παιδί να ξέρει ότι στο τέλος της εβδομάδας θα έχει ένα παιχνίδι. Να προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό να έχει στο μυαλό του ότι θα μπορεί να βγάλει ό,τι έχει κάνει μέσα στην εβδομάδα στο ματς αυτό».

Για τα ταλέντα στα νησιά: «Τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον ανταγωνισμό έχει αυξηθεί πάρα πολύ από τα άλλα αθλήματα. Πολλά κορίτσια, τα οποία έχουν τα σωματικά προσόντα ώστε να διακριθούν στο μπάσκετ, διαλέγουν άλλα αθλήματα. Αυτό δεν μας βοηθά να έχουμε μια μεγάλη «πίτα» κοριτσιών ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε τα κατάλληλα για να στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες. Πιστεύω τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια από την Ομοσπονδία και σιγά-σιγά το παιχνίδι πάει να ανατραπεί. Νομίζω τα επόμενα χρόνια θα φανεί ότι θα έχουμε και περισσότερα κορίτσια όσον αφορά το θέμα του μπάσκετ».

Για το Women Rising Stars: «Είναι μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση. Θα βοηθήσει πολύ τα κορίτσια που συμμετέχουν γιατί θα πάρουν πολλά παιχνίδια στα «πόδια» τους και θα μπορέσουν να έχουν μια καλή εμπειρία προς το τέλος της χρονιάς είτε για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα είτε για τις κλήσεις των Εθνικών Ομάδων».

πηγή: giafkasports.gr