Μεγάλο διπλό κόντρα στον Ιάλυσο για τον Α.Ο Πυλίου
Αθλητισμός
21/11/2023

Με γκολ του Λάλκοβιτς στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Α.Ο Πυλίου πέρασε νικηφόρα από το Οικονομίδειο επικρατώντας με 1-0 του Ιάλυσου. Σπουδαία νίκη για την ομάδα για την ομάδα του Στέφανου Χατζησεβαστού που ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και βύθισε στην βαθμολογία τους «ερυθροκίτρινους».

To ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον Ιάλυσο καθώς στο 6ο λεπτό ο Κάμπα εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιώργου από κοντά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο οι αμυντικοί του Α.Ο Πυλίου απομάκρυναν την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή. Ενα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Χιντζίδη να εκτελεί φάουλ από αριστερά και τον Βουκομάνοβιτς αμαρκάριστο στην καρδιά της άμυνας να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Ιάλυσος είχε τον έλεγχο στο πρώτο μισάωρο, ωστόσο απειλούσε ελάχιστα την εστία του Καζέλη. Στο 25΄ η κεφαλιά του Χότζα μετά το φάουλ του Ιντρίζι πέρασε άουτ. Η ομάδα του Στέφανου Χατζησεβαστού πίεσε ψηλά μετά το ημίωρο και ισορρόπησε αρκετά το ματς. Μάλιστα απείλησε στο 36΄ με το σουτ του Λάλκοβιτς να περνά άουτ.

Στην επανάληψη ο Α.Ο Πυλίου ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στην αναμέτρηση, κλείνοντας σωστά τους χώρους και αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία για να πετύχει το γκολ της νίκης. Από την άλλη ο Ιάλυσος ήταν νωθρός, δίχως καθαρό μυαλό και με πολλά λάθη στην τελική πάσα. Στο 52΄ ο  Κότζα βρήκε κάθετα τον Λάλκοβιτς που έκανε το σουτ, με τον Τσιγάρο να διώχνει με δυσκολία. Στο 68΄ ο Κάμπα έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει διαγώνια άουτ. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Α.Ο Πυλίου ήταν ακόμη πιο δραστήριος. Στο 83΄ το μακρινό σουτ του Χιντζίδη βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσιγάρο που έδιωξε και στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε το νικητήριο γκολ. Ο Χιντζίδης μετά από κόρνερ, σέντραρε από δεξιά και ο Λάλκοβιτς με κεφαλιά προ κενής εστίας πέτυχε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στα τελευταία λεπτά ο Ιάλυσος δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός και οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο.

MVP

Σπουδαία εμφάνιση από τον Στράτο Χιντζίδη. Ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας ήταν ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής του Α.Ο Πυλίου στο ματς. Παρά την θέση του, δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους με τις πλαγιοκοπήσεις του, ενώ από τα δικά του πόδια προήλθε και το γκολ της νίκης.

Στο ύψος του

Αρκετά σταθερός στις λιγοστές φορές που χρειάστηκε να επέμβει στο ματς ο Στέλιος Καζέλης για τον Α.Ο Πυλίου

Διαιτησία

Νικολάου (Αθηνών)

Βοηθοί: Τζάνης, Παπαηλίας (Αθηνών)

Οι συνθέσεις:

Ιάλυσος (Παναγιώτης Σπάρταλης): Τσιγάρος, Χότζα, Τερζίου, Γιώργου, Πατσίλης, Καραγεώργης, Βλαχάβας (63΄ Τζουανάκης), Χατζηνικόλας, Εμπουμπά, Κάμπα, Ιντρίζι (72΄ Πιπέρης)

Α.Ο Πυλίου (Στέφανος Χατζησεβαστός): Καζέλης, Συντυχάκης, Μούλας, Χιντζίδης (89΄ Μπριλάκης), Τσιτσεκίδης, Πολύζος, Σχουλλής (79΄ Χατζηνικολάου), Τζανουλίνος, Λάλκοβιτς, Κότζα (89΄ Αλ Ομπισάτ), Βουκομάνοβιτς (69΄ Λαντζιός)

XXSPORTS.ORG

Ρεπορτάζ