Ήττα στη Λάρδο για την Αναγέννηση Ασφενδιού, για τη 14η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας
Αθλητισμός
20/12/2023

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Ηρακλής Λάρδου ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Αναγέννησης Ασφενδίου και ξέφυγε κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη. Κοντός και Λέσι Αλέξανδρος οι σκόρερ για την ομάδα του Μανώλη Κοντού που είχε υπομονή στο παιχνίδι της και δικαιώθηκε διεκδικώντας το μέχρι το φινάλε. Είχαν τις δικές τους στιγμές να προηγηθούν οι φιλοξενούμενοι των αρκετών απουσιών δίχως ωστόσο να τα καταφέρουν.

Το ματς

Ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που πατούσε ελαφρώς καλύτερα στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Λέσι να κάνει την σέντρα με τους αμυντικούς να απομακρύνουν σε έναν χώρο όπου ο Βασιλικόπουλος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας. Σε παρόμοια φάση στο 9ο λεπτό, ο Καλοπήτας σούταρε από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 26′ οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή αναπτύχθηκαν όμορφα με τον Κοντό να παίζει όμορφα το ανέβασμα του Ντερστίλα που γύρισε την μπάλα στην περιοχή με τον Ταγκάεβ να κάνει το πλασέ και τον Μιχαλάκη να έχει απάντηση στην αριστερή του γωνία.

Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου μέρους η Αναγέννηση ανέβασε την απόδοσή της και έγινε περισσότερο απειλητική, με την μεσοεπιθετική της γραμμή να μπαίνει περισσότερη στην “εξίσωση”. Στο 39′ ο Στάκκος γύρισε για τον Κόκκαλη που έκανε την κεφαλιά όντας αμαρκάριστος με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στην μεγαλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων στην αναμέτρηση. Δυο λεπτά αργότερα, ο Πης πέρασε για τον Βρέττη που έκανε το σουτ με τον Θανόπουλο να απομακρύνει στην αριστερή του γωνία.

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης μπήκαν με διάθεση να μείνουν ψηλά. Στον αντίποδα, ο Μανώλης Κοντός θέλησε η ομάδα του να αντιμετωπίσει με υπομονή την αναμέτρηση και να ψάξει την στιγμή της ώστε να προηγηθεί. Στο 51′ ο Παπαχαραλάμπους έστρωσε για τον Στάκκο ο οποίος σούταρε με τον Θανόπουλο να απομακρύνει, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Στάκκος βρήκε χώρο και σούταρε με τον Θανόπουλο να απογειώνεται και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Μανώλης Κοντός ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα κυρίως εσωτερικά της ομάδας του αλλάζοντας μεταξύ τους αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του που αγωνίστηκαν στην μεσοεπιθετική γραμμή. Μια από αυτές ήταν η τοποθέτηση του Κομνηνού Κοντού στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο οποίος είχε ξεκινήσει στα αριστερά. Στο 76ο λεπτό ο Κοντός πίεσε και διεκδίκησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, έγινε κάτοχος της μπάλας και με μια παλικαρίσια ατομική ενέργεια κατάφερε να φτάσει στην “καρδιά” της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Μιχαλάκη για το 1-0.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι θέλησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα. ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να παίξουν πιο άμεσα για την ισοφάριση με τον Θωνιάτη να προωθείται. Στο 89ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Μανώλη Κοντού “κλείδωσαν” το τρίποντο. Ειδικότερα, ο νεοεισερχόμενος Λέσι Αλέξανδρος σε μια από τις πρώτες του ενέργειες με την μπάλα υποδέχθηκε την όμορφη πάσα του Ταγκάεφ στα αριστερά και αφού έκανε την κίνηση προς τον άξονα με ένα όμορφο συρτό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Κάπως έτσι, ο Ηρακλής Λάρδου πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο που του δίνει περισσότερη ψυχολογία και αισιοδοξία ενόψει συνέχειας.

MVP

Ο Μιχάλης Φυλακούρης ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Ο αρχηγός του Ηρακλή ήταν απροσπέλαστος στο κέντρο της άμυνας κερδίζοντας αμέτρητες μονομαχίες και χαλώντας πολλές επιθέσεις των ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης. Εξίσου σημαντική παρουσία και από τον Κομνηνό Κοντό που σκόραρε κατέθεσε ψυχή τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά για τον Ηρακλή.

Στο ύψος του

Ο Νώντας Κόκκαλης ξεχώρισε από πλευράς Αναγέννησης Ασφενδίου. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων έδωσε αρκετές μάχες και προσπάθησε τόσο εντός όσο και εκτός περιοχής καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Διαιτησία:

Παπαγιαννίδης Μανώλης

Boηθοί: Κασιώτης Χ. – Καραγιάννης Κ.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής Λάρδου(Μανώλης Κοντός): Θανόπουλος, Ντερστίλα, Φυλακούρης, Χαλκιόπουλος, Καλοπήτας(70′ Μέτα), Φάκκας, Βασιλικόπουλος, Λέσι Αουρ(88′ Λέσι Αλ.), Κοντός(92′ Οικονόμου), Ταγκάεβ(92′ Πετρίδης)

Αναγέννηση Ασφενδίου (Ματθαίος Θωνιάτης – Γιάννης Τσολακίδης): Μιχαλάκης, Θεοδώρου, Θωνιάτης, Ζαΐμι, Φούκης, Πης, Κουρζής, Παπαχαραλάμπους, Βρέττης, Στάκκος (92′ Tράκας), Κόκκαλης

ΧΧSPORTS.ORG

Ρεπορτάζ