«Έκλεισε» ιδανικά το 2023 η Δόξα Καρδάμαινας
Αθλητισμός
21/12/2023

Με τον ιδανικότερα τρόπο έκλεισε το 2023 η Δόξα Καρδάμαινας που επικράτησε με 2-4 του ΠΑΟΚ Κω για την 14η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας, πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη της και έφτασε τους 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ζερβός (2), Γιάννης Πης και Βησσαριών Πης οι σκόρερ για τους νικητές που έχασαν και πέναλτι με τον Παντελή ενώ για τον ΠΑΟΚ Κω σκόραραν οι Κεφαλιανός και Σώνο.

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στην αναμέτρηση, απείλησαν στο 6ο λεπτό με τον Ζερβό να εκτελεί το φάουλ και τον Υφαντή να μπλοκάρει ενώ στο 7ο λεπτό ο Κορκής έκανε την σέντρα απ’ τα αριστερά και ο Β. Πης με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ Κω απείλησε με τον Σώνο ενώ στο 13’ η κεφαλιά του Ζερβού πέρασε λίγο άουτ. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και κυκλοφορούσαν και στο 26’ πάτησαν περιοχή με τον Κεφαλιανού να κάνει το γύρισμα και τον Τάλλαρο να διώχνει πριν ο Σώνο φανεί απειλητικός.

Τρία λεπτά αργότερα η Δόξα Καρδάμαινας κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ όταν ο Δημητρίεβιτς έκανε το βολέ, ο Ζερβός εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ Κω και με πλασέ έγραψε το 0-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρος.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ Κω απείλησε με την κεφαλιά του Μπακλαβά με τον Δημητρίεβιτς να διώχνει σε κόρνερ και στο 49’ ήρθε το 0-3 με την εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Πη να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Υφαντή. Η Δόξα είχε κλείσει ιδανικά τους χώρους και στο 64’ πέτυχε και άλλο γκολ όταν ο Υφαντής καθυστέρησε να απομακρύνει, ο Ζερβός πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα και κέρδισε πέναλτι απ’ τον μαρκάρισμα του Βαϊόπουλου για να κάνει ο ίδιος απ’ την άσπρη βούλα το 0-4.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ Κω μείωσε με τον Γιώργο Κεφαλιανό να νικά τον Δημητρίεβιτς ενώ στο 71’ μετά την σέντρα του Βογιατζή, ο Σώνο με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-4 το οποίο έμεινε και μέχρι το τέλος αφού στο 77’ η εκτέλεση πέναλτι του Παντελή κατέληξε άουτ, ενώ στο 80’ ο Υφαντής απομάκρυνε το πλασέ του Παντελή και στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Χρήστου Χατζηφούντα κατέληξε άουτ.

Ο κορυφαίος

Ο Γιάννης Πης πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στην αναμέτρηση, βοήθησε και ανασταλτικά ενώ σκόραρε και για την ομάδα του από εκτέλεση φάουλ.

Στο ύψος τους

Μάκης Ζερβός και Βησσαριών Πης ακολούθησαν σε απόδοση με τον Πη να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη και τον Μάκη Ζερβό να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις με την ομάδα της Καρδάμαινας στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημαράκης με βοηθούς τους Μαστρογιαννάκο και Βέρροιο.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ Κω (Σπύρος Οχτάρας): Υφαντής, Ραμόλλι, Βογιατζής, Βαϊόπουλος, Αππάς (87’ Ποδαράς), Ζήκος, Μπακλαβάς (63’ Χατζηλάου), Κεφαλιανός, Σώνο, Ψαρρής, Καλιάμπος.

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηπαναγιώτης, Κορκής, Χατζηφούντας Χ., Τάλλαρος (73’ Παπαβασιλείου), Σπύρου (56’ Κάτση), Κουρζής Δ., Ζερβός (73’ Παντελής), Ατσαλάκης (92’ Μποϊλής Ι.), Πης Γ., Πης Β. (92’ Ελευθερίου)

πηγή: giafkasports.gr

Ρεπορτάζ