Επιστροφή στις νίκες για την Δόξα Καρδάμαινας
Αθλητισμός
25/01/2024

Με τον Μάκη Ζερβό να σημειώνει χατ τρικ και τους Χρήστο Χατζηφούντα και Συνεσίου να σκοράρουν η Δόξα Καρδάμαινας επικράτησε με 5-0 του Ηρακλή Λάρδου για την 17η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και έφτασε έτσι τους 26 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Παράπονα για την διαιτησία του Δημαράκη και την υπόδειξη των δύο πέναλτι έχουν οι άνθρωποι του Ηρακλή Λάρδου.

Εικόνα

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να απειλούν από μια φορά με τον Ζερβό στο 3’ και τον Φάκκα στο 7’ και στο 13’ ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση όταν ο Ταγκάεβ δοκίμασε τα πόδια του και η μπάλα και μετά την επέμβαση και του Χατζηγιακουμή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 19’ ήταν η σειρά της Δόξας να απειλήσει όταν απ’ την σέντρα του Χατζηπαναγιώτη η κεφαλιά του Συνεσίου πέρασε άουτ και στο 24’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Δημαράκη να δείχνει την άσπρη βούλα για χέρι του Φυλακούρη και τον Μάκη Ζερβό να κάνει το 1-0.

Η Λάρδος μετά το αρχικό σοκ προσπάθησε να ανεβάσει και πάλι την απόδοση της και στο 41’ απείλησε με τον Μπεννούρ με τον Χατζηγιακουμή να διώχνει με τα πόδια ενώ στο 44’ έφτασε μια ανάσα απ’ το γκολ όταν ο Μπεννούρ έκανε την σέντρα, ο Βασιλικόπουλος με κεφαλιά βρήκε τον Λέσι με την προβολή του τελευταίου απ’ το ύψος της μικρής περιοχής να περνά άουτ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 61’ απείλησαν με το σουτ του Ταγκάεβ να περνά άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Βασιλικόπουλου στο 66’. Ένα λεπτό αργότερα η Δόξα κέρδισε και δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή του Ατσαλάκη, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα προς τον Δημαράκη. Ο Συνεσίου ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 73’ από μια πανέμορφη ενέργεια και κάθετη πάσα του Πη ο Ζερβός αφού πέρασε και τον Τριβέλα έκανε το 3-0 για την Δόξα ενώ στο 80’ μετά το λάθος στην άμυνα και την πάσα του Σπύρου ο Ζερβός έκανε το 4-0 σημειώνοντας έτσι και προσωπικό χατ τρικ.

Το τελικό αποτέλεσμα γράφτηκε στο 85’ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σπύρου ο Χρήστος Χατζηφούντας με σουτ μέσα απ’ την περιοχή έκανε το 5-0.

Ο κορυφαίος

Ακόμα μια καλή εμφάνιση και τρία γκολ απ’ τον πρώτο σκόρερ της Δόξας Καρδάμαινας, Μάκη Ζερβό.

Στο ύψος του

Πολλά χιλιόμετρα στον χώρο της μεσαίας γραμμής απ’ τον Βασιλικόπουλο που προσπάθησε αρκετά για την Λάρδο πριν κλειδώσει τη νίκη η Δόξα Καρδάμαινας.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Δημαράκης με βοηθούς τους Μαρίνο και Τζεβελεκίδη.

Oι συνθέσεις

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Χατζηγιακουμής, Χατζηπαναγιώτης, Χατζηφούντας, Παπαβασιλείου, Κορκής, Τάλλαρος (55’ Κάτση), Ζιώγας, Πης (77’ Σπύρου), Ζερβός (83’ Ελευθερίου), Συνεσίου (83’ Μποϊλής Ι.), Μποϊλής Μ. (55’ Ατσαλάκης).

Ηρακλής Λάρδου (Μανώλης Κοντός): Τριβέλας, Ντερστίλα Λ. (74’ Δημητριάδης), Παπασταματίου (74’ Ντερστίλα Ο.), Χαλκιόπουλος, Φυλακούρης, Φάκκας (82’ Γκιοράι), Βασιλικόπουλος, Μπεννούρ, Λέσι Α., Κοντός (82’ Διακολουκάς), Ταγκάεβ.

πηγή: giafkasports.gr

Ρεπορτάζ