Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε ο Α.Ο Πυλίου που επικράτησε με 2-1 της Α.Ε Μεσολογγίου
Αθλητισμός
26/01/2024

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε ο Α.Ο Πυλίου που επικράτησε με 2-1 της Α.Ε Μεσολογγίου για την 19η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (3ος Όμιλος) και έφτασε έτσι τους 19 βαθμούς. Ο Μπαλαμπάνης έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 6’ με τους «βυσσινί» να ανατρέπουν το ματς το πρώτο μέρος με το πέναλτι του Μπριλάκη και την κεφαλιά του Δρόσου. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε το ματς το Μεσολόγγι αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για για μαρκάρισμα στον Καρακούση ο Κοκκώνης Σ. στο 76’.

Εικόνα

Στην πρώτη φάση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν στο 6’ ο Χαλαζιάς εκτέλεσε με δύναμη το πλάγιο απ’ τα αριστερά με τον Μπαλαμπάνη με κεφαλιά να κάνει το 0-1. Μετά το πρώτο μουδιασμένο τέταρτο ο Α.Ο Πυλίου ανέβασε την απόδοση του και ξεκίνησε να πιέζει την εστία του Δουλιώτη. Στο 21’ ο Εσαλέ βρήκε τον Μπρέμπο με τον Δουλιώτη να μαζεύει χωρίς πρόβλημα το μακρινό του σου ενώ στο 25’ ήρθε το πέναλτι για τους γηπεδούχους. Απ’ το κόρνερ του Μπρέμπου και την προβολή του Τζανουλίνου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιχαλόπουλου με τον Τριγάζη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Μπριλάκης ανέλαβε την εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα το Πυλί έφτασε μια ανάσα απ’ το δεύτερο γκολ. Εσαλέ και Δρόσος συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να σεντράρει απ’ τα δεξιά και τον Μπρέμπο να κινείται στην πορεία της μπάλας η οποία στρώθηκε στον Χατζηβασίλη που από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ.

Στο 32’ ήταν σειρά του Δρόσου να απειλήσει με τον Δουλιώτη να απομακρύνει ενώ το ίδιο συνέβη και στο 34’ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει το πλασέ του Εσαλέ μετά το γύρισμα του Λάντζιου. Στο 44’ ο Εσαλέ απείλησε και πάλι με τον Δουλιώτη να διώχνει σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το 2-1. Ο Μπρέμπος εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Δρόσος έδωσε προβάδισμα στους «βυσσινί».

Όπως τελείωσε το πρώτο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για το Πυλί αφού στο 48’ μετά το γύρισμα του Μεντή ο Λάντζιος πήρε την κεφαλιά με τον Δουλιώτη να μπλοκάρει. Όσο περνούσε η ώρα ο Α.Ο Πυλίου δεν είχε το ίδιο καθαρό μυαλό όπως στο πρώτο μέρος με την Α.Ε Μεσολογγίου να ανεβάζει την απόδοση της και να προσπαθεί να πάρει μέτρα στο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κυρίως απ’ τα πλάγια δεν έφτασαν όμως στην μεγάλη φάση με τον Α.Ο Πυλίου να κλείνει καλά τους χώρους ενώ στο 76’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη στον Σ. Κοκκώνη για μαρκάρισμα στον Καρακούση. Το Μεσολόγγι συνέχισε να ψάχνει με στημένες φάσεις το γκολ της ισοφάρισης, δεν έβγαλε όμως φάση στην εστία του Ήλιου ενώ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Τζανουλίνου με τον Τριγάζη να θεωρεί ότι βρισκόταν σε φυσική θέση και να δείχνει παίζεται και η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 89’ με την προσωπική ενέργεια και το σουτ του Μπρέμπου να καταλήγει άουτ.

Ο κορυφαίος

Ο Ελά Αρτούρ Εσαλέ έδειξε την ποιότητα του με το καλημέρα. Έπαιξε κάθετα αρκετές φορές και ήταν αρκετά δημιουργικός για τον Α.Ο Πυλίου. Καλή εμφάνιση και απ’ τον Μπρέμπο στο ντεμπούτο του.

Στο ύψος του

Πολλά τρεξίματα και κερδισμένες μονομαχίες απ’ τον Πλαστήρα που δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. 

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τριγάζης με βοηθούς τους Αλεξόπουλο και Γαλάνη.

Οι συνθέσεις

Α.Ο Πυλίου (Στέφανος Χατζησεβαστός): Ήλιος, Συντιχάκης, Τζανουλίνος, Μπριλάκης, Εσαλέ, Μπρέμπος, Δρόσος (93’ Κυπραίος), Λάντζιος, Μεντής, Χατζηνικολάου (78’ Τσατσακλάς), Χατζηβασίλης (65’ Καρακούσης)

Α.Ε Μεσολογγίου (Βασίλης Παστρωμάς): Δουλιώτης, Κοκκώνης Β., Παναγιωτίδης, Κάκκος, Μπαλαμπάνης, Αυτζής, Βαρούχος (85’ Νικολόπουλος), Χαλαζιάς, Κοκκώνης Σ., Μιχαλόπουλος, Πλαστήρας.

πηγή: giafkasports.gr

Ρεπορτάζ